Rusko nad Kalužskou oblastí zničilo ukrajinskou raketu, nad Krymem drony

Rusko nad Kalužskou oblastí, která leží jihozápadně od Moskvy, zničilo ukrajinskou raketu, a v oblasti Krymu 42 ukrajinských dronů. Informuje o tom agentura TASS s odvoláním na ruské ministerstvo obrany. V noci na dnešek byla dočasně uzavřena moskevská letiště Domodědovo a Vnukovo.

Ruské ministerstvo, které už přes rok a půl vede útočnou válku proti Ukrajině, tvrdí, že Kyjev upravenou raketou typu S-200 mířil na civilní objekty. Ruskojazyčný server BBC ale s odvoláním na ruské blogery na telegramu píše o tom, že raketa byla sestřelena poblíž vojenského letiště Šajkovka.

K útoku drony na oblast Krymu ministerstvo uvedlo, že devět se jich podařilo sestřelit a 33 zneškodnily systémy elektronického boje. Jestli zničené bezpilotní letouny v regionu, který Rusko nelegálně anektovalo v roce 2014, způsobily nějaké škody, není zatím jasné.

„Letiště Domodědovo a Vnukovo dočasně nevysílají a nepřijímají lety,“ citovala v noci na dnešek TASS jednoho z činitelů. Po zhruba čtyřech hodinách napsala, že obě letiště už fungují normálně. Čím byla uzavírka způsobena, nesdělila.

ČTK

  Hrozba pro Evropu: Summit NATO ve Vilniusu musí ukončit ruskou agresi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com