Hokejisté Brna postoupili do čtvrtfinále, Plzeň srovnala sérii s Libercem

Hokejisté Brna postoupili do čtvrtfinále play off extraligy. Kometa v Mladé Boleslavi zvítězila vysoko 5:1 a sérii předkola vyhrála 3:1 na zápasy. Další dvě utkání se rozhodla v prodloužení a obě série budou v úterý pokračovat. Plzeň porazila Liberec 2:1 a vynutila si rozhodující pátý zápas na severu Čech, Olomouc zvítězila po obratu v Karlových Varech 3:2 a v sérii vede 2:1.

Kometa vedla v Mladé Boleslavi už v osmé minutě 2:0, náskok brněnského mužstva pak ve třetí třetině vystoupal až na pět gólů. Holík a Ondráček si připsali po dvou bodech za branku a asistenci.

Jediný gól domácího celku vstřelil finský obránce Lintuniemi, autor obou mladoboleslavských branek ve vítězném sobotním utkání. Brňané přitom naposledy v Mladé Boleslavi uspěli v říjnu 2017, pak na ledě Bruslařů dvanáctkrát za sebou podlehli.

Mladá Boleslav chyběla ve čtvrtfinále naposledy v roce 2018, kdy se ani nedostala do play off. V minulých dvou ročnících ztroskotala shodně až v semifinále na mistrovském Třinci. Naopak Kometa loni vypadla právě už v předkole po porážce s Libercem 2:3 na zápasy.

Plzeň nad Libercem vedla díky střele Zámorského, která ve druhé třetině zapadla za Kváču bez teče, přesto byl gól oficiálně připsán stínícímu Mertlovi. Bílí Tygři vyrovnali za šest minut, Flynn po individuální akci prostřelil z levého kruhu Pavláta mezi betony.

V nastavení nejdříve odolal Liberec při Bulířově vyloučení a po skončení přesilovky měl možnost Suchý, ale Kváču nepřekonal. Při Frolíkově trestu ale už zamířil v 71. minutě přesně z pravého kruhu Pour a odvrátil Západočechům hrozící konec sezony.

Karlovy Vary prohrály v druhém domácím zápase s Olomoucí 2:3 v prodloužení. Olomoucký celek vede v sérii 2:1 a v dalším utkání bude mít v úterý výhodu domácího prostředí, stejně jako v případném středečním rozhodujícím o postup do čtvrtfinále. Hosté nejprve ve třetí třetině smazali během 22 sekund dvoubrankovou ztrátu, o vítězný gól se pak v 64. minutě postaral Jakub Orsava.

  Brno v extralize vyhrálo na ledě Litvínova

První utkání se ve středu v Olomouci kvůli problémům s ledem nedohrálo, zbylé dvě třetiny odložilo vedení soutěže na čtvrtek. Karlovy Vary pak zahájily doma sérii už ve druhém zápasu.

Předkolo play off extraligy – 3. zápas:

HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc 2:3 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Koffer (Kohout), 25. Jiskra – 46. J. Káňa (P. Musil, Orsava), 46. Dujsík (Bambula, Kusko), 64. Orsava (Ondrušek, Švrček). Rozhodčí: Jaroš, Šindel – Špůr, Šimánek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 4329. Stav série: 1:2.

Předkolo play off extraligy – 4. zápasy:

HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec 2:1 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Mertl (Zámorský), 71. Pour (Baránek, Holešinský) – 31. Flynn (Balinskis). Rozhodčí: Úlehla, Stano (SR) – Gerát, Rampír. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 4879. Stav série: 2:2.

BK Mladá Boleslav – HC Kometa Brno 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 52. Lintuniemi (Pláněk, J. Stránský) – 2. Strömberg (Kundrátek, Holík), 8. Holík (Horký, J. Ondráček), 31. Flek (K. Pospíšil, Kučeřík), 40. J. Ondráček (Zaťovič, Vincour), 50. Ďaloga. Rozhodčí: Šír, Sýkora – J. Svoboda, Zíka. Vyloučení: 6:4, navíc Štich (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3835. Konečný stav série: 1:3.

Další program:

Úterý 14. března:

4. zápas:

17:00 HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary (stav série: 2:1, výsledky zápasů v sérii: 4:1, 4:7, 3:2 v prodl.; ČT sport).

5. zápas:

19:00 Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň (stav série: 2:2; výsledky zápasů v sérii: 4:2, 0:6, 3:1, 1:2 v prodl.; O2 TV Sport).

  Hokejisté zdolali Dánsko, k postupu jim pomohlo Rusko

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com