Tragédii na fotbale v Indonésii vyšetří speciální komise. Zemřelo 125 lidí

Tragédii, při které bylo po zápase indonéské fotbalové ligy ušlapáno 125 lidí, vyšetří nezávislá komise expertů. Výsledky by podle agentury AFP měla vládě předložit do tří týdnů.

K neštěstí došlo v sobotu v Malangu, kde se v závěru zápasu střetli příznivci celků Arema FC a Persebaya Surabaya. Policie zakročila slzným plynem a v následném chaosu a tlačenici zemřelo 125 lidí a další tři stovky byly zraněny.

Indonésie kvůli vyšetřování jedné z největších tragédií na stadionech v historii sportu sestavila speciální komisi složenou z představitelů vlády, fotbalového svazu i médií a také bezpečnostních a dalších odborníků.

„Vyšetřování začne v nejbližších dnech a uzavřeno bude do dvou až tří týdnů,“ uvedl ministr bezpečnosti Mohammad Mahfud, který také vyzval policii, aby nekompromisně zakročila proti těm, co tragédii způsobili.

Ve stínu tragédie byla do odvolání pozastavena indonéská soutěž, ve které v celku Persije Jakarta nastupují i čeští reprezentanti Michael Krmenčík s Ondřejem Kúdelou. Podle policie je potřeba nastavit nová bezpečnostní opatření.

Na tiskové konferenci dnes rovněž vystoupil předseda Arema FC Gilang Widya Pramana a prohlásil, že je připraven nést za neštěstí plnou zodpovědnost. „Životy jsou důležitější než fotbal,“ uvedl.

 

  Tálibán dobyl Mazáre Šaríf a několik provincií, blíží se ke Kábulu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com