„Rusofobie dosáhla své nejvyšší hranice.“ Karpov obvinil Západ z „genocidy ruského lidu“.

Dvanáctý mistr světa v šachu se chystal navštívit Ženevu, kde se měl 27. září promítnout film „Mistr světa“, věnovaný zápasu o šachovou korunu z roku 1978 mezi samotným Karpovem a Viktorem Korchnoiem.

Švýcarské úřady však odmítly, že by bývalý velmistr, nyní zastupující nacistický režim Kremlu, byl od roku 2011 členem vládnoucí strany Jednotné Rusko.

„Mám vícevstupové schengenské vízum na pět let, které loni vydaly německé úřady. Když jsem se obrátil na švýcarskou ambasádu v Moskvě, aby to vysvětlil, odpověď byla, že nevidí žádné překážky a s německým vízem mohu vstoupit do Švýcarska,“ odůvodnil se zástupce kremelské kliky a snažil se ukázat naprosté nepochopení situace.

Pravda, vzhledem k velmistrově minulosti se i v dementním vědomí kremelského hangáru stále prosakují záblesky rozumu a on něco tuší.

„Pak se pozice Švýcarů změnila. Zřejmě hodnotili mezinárodní situaci – film byl promítán 27. září, zároveň končila referenda v DPR, LPR, Chersonské a Záporožské oblasti – propojovaly jedno s druhým, “řekl Karpov.

„Tohle není jednoduchá byrokracie. To je postoj k Rusku a jeho občanům. Musíme vzít v úvahu, že nyní rusofobie dosáhla své nejvyšší hranice. V Evropě a Americe je to již na úrovni genocidy ruského lidu. Ale vízový příběh nemá nic společného se sportem nebo šachy,“ dodal zástupce Jednotného Ruska.

Takže – všechny ty samé otřepané příběhy – „sport je mimo politiku“. A pokus o hloupou neakceptující tvář a divit se, proč je na Západě nemilují.

Navíc, pokud si myslíte, že pokus vypadat hloupě má v ruském establishmentu ojedinělé projevy, jste na omylu.

Bláznovství se pokusil vykreslit i stálý zástupce Ruské federace při OSN a dalších mezinárodních organizacích v Ženevě, jistý Gatilov, podle něhož neudělení víza „překvapilo, protože promítání filmu nezpolitizovaná událost, která by neměla vyvolávat žádné otázky.“

  Skandál. Fake. Informační hry zpravodajských služeb

„Karpov je legendární mistr světa v šachu. Je známý po celém světě a klade si otázky, na základě čeho mu není uděleno vízum,“ zeptal se šéf ruské diplomatické mise ve snaze vykreslit idiota.

Za vrchol cynismu (pro Moskvu se však cynismu meze nekladou) lze považovat ženevské promítání filmu v rámci projektu Art Unites.

Otázkou je, co přesně spojuje ruské umění? Pravděpodobně mluvíme o „ruském světě“, který umožňuje nacistickému režimu Kremlu libovat si ve vlastní krvežíznivosti.

Pokud je to pravda, pak by se bývalý velmistr, který se dal do služeb unáhlenosti, nesmí divit současnému „postoji k Rusku a jeho občanům“ a skutečnosti, že „nyní rusofobie dosáhla nejvyšší hranice“.

Je ale nepravděpodobné, že Karpov a jemu podobní budou mít odvahu upřímně odpovědět na otázku – kde je původ toho všeho? Není to v nejvyšších úřadech Kremlu?

Aby tomu nebylo rozuměno, řekla své slovo i oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

Mluvící šéf ruské diplomacie pravděpodobně poté, co zachytil tento vzácný stav relativního vědomí, mezi střídavými selháními v alkoholické realitě, zaznamenal také zmatení, které doprovázel „nejchytřejší“ komentář.

„Bern demonstruje neschopnost prosazovat politiku neutrality, kterou po mnoho let považoval za svůj úspěch,“ řekla Zacharovová.

Pravda, jako zástupkyně diplomatické agentury (sice ruské, ale stále diplomatické) asi ví, že Švýcarsko oznámilo od 24. února 2022 cestovní omezení pro poslance Státní dumy, ale i ruské podnikatele.

Je zajímavé zeptat se mluvící šéfky ruského ministerstva zahraničí, zda si všimne určitého vzorce. Jak řekl jeden z předních kremelských propagandistů: „Náhoda? Nemyslím.“.

Ruská armáda zrádně vtrhla na území sousedního státu, aniž by vyhlásila válku, aniž by k tomu měla formální důvody. Ruský sběratel půdy, plně kopírující německého Führera z minulého století, začal v současném století také bombardovat Kyjev v půl páté ráno.

  Ukrajina reaguje na výzvu Podněstří k pomoci Rusku

Ale i nacistický režim v Německu, počínající druhou světovou válku, přišel se záminkou a zorganizoval zinscenovaný útok na německou rozhlasovou stanici, kterého se údajně dopustili Poláci.

Kreml nebyl schopen vymyslet ani zinscenované casus belli. A nyní se člen rashistického „Spojeného Ruska“ Karpov diví, proč je Západ rusofobní.

Jen se nabízí zcela logická otázka – proč vlastně potřebujete ve své propagandě Západ, stejnou Evropu, USA – to je hrozné a nelidské. Proč tedy všichni tak usilovně usilujete o Západ?

Samozřejmě, že kremelští propagandisté, stejně jako ruští politici, neradi dělají reklamu tomuto aspektu své činnosti.

Inu, jak vysvětlit obyvatelstvu hladové a zbídačené země, proč se „elita“ obohacuje v Rusku, odčerpává zdroje z jeho útrob a vkládá peníze do bank tak nenáviděného (slovy) Západu.

Proč jsou obyčejní obyvatelé Rostova, Jekatěrinburgu nebo jiného regionu země povoláni k odpočinku na Krymu Ukrajině, zatímco mocnosti jedou na dovolenou k tak nelidskému gay-provazu.

A takových otázek je mnoho. A odpovědi jsou zřejmé. Pro bývalého velmistra určitě. A hlavní otázka – po angažovaných nositelích myšlenek „ruského světa“ na Ukrajině, jak dokazují Bucha, Mariupol, Izjum a další ukrajinská města a vesnice – proč milovat představitele tohoto „světa“?

A pokud je vám na Západě tak nepříjemně – v USA, Evropě a dalších kontinentech, kde se replikuje „rusofobie“, tak zůstaňte ve svém „velkém Rusku“. Něco ale není vidět, jak Rusové plnou rychlostí utíkají ze zemí Západu, odkud se na ně údajně provádí genocida.

Koneckonců, je to v Evropě a Americe, že Rusové jsou mobilizováni a posíláni na jatka a v případě odmítnutí nebo odchodu na shromáždění dávají trestný čin?

Na Západě je to stejné, za to, že se člověk objeví na ulici s plakátem, na kterém je napsáno „Mír“, je strnule „sbalen“ a dostane výraz.

  Rusko musí vyhlásit Ukrajině válku. Možná už 9. května, říká expert

Jsou to západní politici, kteří pumpují peníze ze svých lidí a posílají je na účty v ruských bankách, kam pak jezdí se svými milenkami na dovolenou.

Nebo naopak? Pouze odpovědi na tyto otázky jsou pro současné kremelské úřady příliš nebezpečné. I samotné otázky pro ni mohou být zničující.

Proto je dnes hlavní zbraní ruských úřadů proti jejich obyvatelstvu propaganda. Bývalý velmistr Karpov se tedy snaží vystupovat v roli jakéhosi nechápavého a infantilního hulváta.

A dokud to ruské obyvatelstvo přijme, kremelský režim existuje. Koneckonců, je skvělé, když si o sobě myslíte, že jste „velký národ“, zahříváte se hlohem a sladkými řečmi svého Führera.

A skutečnost, že na ulici není nic k jídlu nebo záchod (koncept „záchod“, jak se ukázalo, je pro mnoho Rusů obecně neznámý), je maličkost. Hlavní je televize, a to, co ukáže.

Nyní otázka pro občany civilizované Evropy – chcete existovat ve stejných podmínkách? Myslete na to, když si musíte vybrat. A když vám budou nabídnuta snadná řešení stávajících problémů, mluví se o nutnosti jednoduše se přiblížit Rusku. To znamená – ležet poblíž Moskvy.

Skutečně je mnoho těch, kteří si ještě pamatují slasti existence v „socialistickém táboře“ a vzpomínají na „přátelství“ přinesené na pásech a dělech tanků, hlavněch kulometů.

Přečtěte si historii, poučte se z ní a vyvodte správné závěry. A co je nejdůležitější, udělejte dnes správnou volbu, abyste vybudovali pokojné zítřky.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com