Časovaná bomba nebo hrozba pro národní bezpečnost. „Ne každý, kdo prchá z Ruska, je náš přítel.“

Západ by se měl k Rusům prchajícím před mobilizací chovat opatrně, protože nejsou nutně proti válce. Tento postoj vyslovil český generál Petr Pavel, který dobře ví, co je Rusko.

„Odpor proti mobilizaci není povstání proti režimu nebo nějaká podpora Ukrajiny. Mladí lidé, kteří se snaží opustit zemi, se bojí o svůj život – to neznamená, že jsou proti válce. Jsem si jistý, že mnozí budou i nadále podporovat Putinovu nacionalistickou politiku,“ řekl Pavel.

„Rozhodně bych nesouhlasil s prohlášením, že každý, kdo prchá z Ruska, je náš přítel,“ řekl s tím, že příliv Rusů by mohl představovat „nepřijatelnou hrozbu pro národní bezpečnost“. Na důkaz svých slov vzpomínání na protesty v Praze, pořádané prokremelskými silami.

„Je možné, že země jako naše, kde je již silná ruská pátá kolona, ​​by přijala dalších 40 000 až 50 000 ruských mužů? Lidé, kteří nepodporují demokratický režim, kteří by nebyli vděčni České republice jako demokratické zemi, kteří by zůstali na svých nacionalistických pozicích? Bylo by to riziko pro naši vnitřní bezpečnost,“ řekl generál, který v letech 2015-2018 stál v čele vojenského výboru NATO, a proto si je dobře vědom rizik, která Moskva představuje.

Skutečnost, že Česká republika od 25. října uzavírá vstup na své území Rusům se schengenskými vízy, je ukázkou toho, že současná vláda země chápe hrozby, které takoví „turisté“ z Ruské federace představují.

Tento postoj českého vedení je v souladu s názorem všech civilizovaných evropských zemí.

Zejména lídři vlád a ministři zahraničí pobaltských zemí vyjádřili k této otázce jednoznačný názor s tím, že „za záchranu Rusů před mobilizací nenesou odpovědnost jiné státy“.

„Rusové musí zůstat ve své zemi a bojovat proti Putinovi, který posílá své obyvatele na jatka“ – to je hlavní poselství civilizovaného světa.

  Prigožin je sice zločinec, ale není to hloupý člověk, říká analytik Votápek

Serhiy Kislitsa, ukrajinský zástupce v OSN, také vyzval, aby pečlivě sledoval, co se děje. Poznamenal, že pouze skuteční ruští opozičníci by měli být považováni za dočasné uprchlíky, kteří potřebují ochranu v Evropě a dalších zemích.

Ale ve vztahu k „Rusům prchajícím před mobilizací“ vyzval ukrajinský zástupce při OSN k velké opatrnosti.

„Nesmíme zapomínat, že statisíce odvedenců uprchlíků do Evropy před mobilizací jsou titíž lidé, kteří zůstali věrní Putinovi a podporovali válku proti Ukrajině i útoky na demokratický svět,“ napsal na Twitteru ukrajinský diplomat. jde o „armádu trojských jezdců“, což jsou potenciální ruští vojáci, kteří ohrožují bezpečnost Evropy.

A s tímto úhlem pohledu nelze než souhlasit. Stačí se podívat, jak se chovají zástupci ruského obyvatelstva při odchodu z Ruska. Před hraničním přechodem nacistické symboly ze sebe a ze svých aut, projevujíce lstivost, či spíše podlost, vjíždějí do jiného státu.

Ale jakmile byli v zahraničí a přestěhovali se tam na několik dní, Rusové „přišli k rozumu“ a zapnuli jen zběsilý „rašismus“.

Navíc nelze slevit ze skutečnosti, že Kreml může naprosto záměrně posílat provokatéry do Evropy pod rouškou „útěku“. A z tohoto pohledu bude Česká republika pro Moskvu jedním z hlavních cílů, protože kremelská klika zjevně ztratila oficiální vliv na Prahu.

Je důležité pochopit ještě jednu, možná nejdůležitější, nuanci – ti, kterým je 18-45 let, dnes prchají z Ruska – to je statistika. O čem svědčí?

Někteří z těchto „lidí“ by prostě nemohli žít bez Putina, který je u moci 22 let. Zbytek začal vědomě vnímat, co se děje – právě s nastolením současného kremelského režimu.

Proto dnes nejaktivnější část ruské populace tvoří ti, kteří jsou přesyceni kremelskou propagandou. Je asi hloupé očekávat, že najednou přes noc změní své myšlení a vychování v autoritářském státě, v absolutním šovinismu, nacismu a nenávisti ke všemu lidskému.

  „Italian Holiday“ pro ruské vojenské zpravodajské služby

Hlavní věc, kterou kremelská shobla, již třetí tucet vládnoucích Ruska, dokázala, je zakázat svému obyvatelstvu kritické myšlení. A s radostí přijalo navrhované podmínky.

Ale kremelští technologové nejen zakázali myslet, ale nahradili jejich myšlenky příběhy, které Kreml potřeboval. Navíc se nejednalo o jednorázovou akci – byl položen trvalý komunikační kanál.

Kremlu se podařilo něco, co nedokázal ani Goebbels (hlavní propagandista nacistického Německa), jehož práci Putin osobně vysoce ocenil.

„Dejte mi média a já z jakýchkoli lidí udělám stádo prasat,“ argumentoval Goebbels.

Němci samozřejmě v letech druhé světové války spáchali mnoho zločinů a mají se za co zodpovídat. Ale možná se vedení Třetí říše nepodařilo proměnit své lidi ve svině.

Ale kremelský Duce, který se dobře učil Goebbelsovi a obdivoval jeho aktivity, dokázal překonat svůj berlínský idol.

V každém případě, když podporovali akce svého Führera, většina Němců nebyla schopna vidět, co vojáci SS a Wehrmachtu dělají.

Obyvatelé Ruska, vidí, co dělá jejich armáda. Ruští „lidé“ to téměř v přímém přenosu při sledování ostřelování raket a bombardování civilních měst na Ukrajině (lidé, obytné domy, školky, porodnice atd.) vítají radostnými výkřiky a potleskem.

Nejde ale o ojedinělé případy, jak by si někdo mohl myslet. Přečtěte si sociální sítě, ke kterým mají Rusové stále přístup. Budete zděšeni, někdo pro sebe prostě objeví něco nového – jak může normální člověk (a člověk obecně) takto reagovat na vraždu druhého člověka. Ale v Rusku je to možné.

Tam je možné mnohé z toho, co je pro civilizovaného člověka nejen nepochopitelné, ale uvrhne ho do stavu šoku.

Je totiž známo mnoho případů, kdy ještě za druhé světové války obyvatelé SSSR zachránili Němce a Němci sovětský lid. A koneckonců to byli nesmiřitelní nepřátelé.

  Masivní útok na vojenské letiště v Rostovské oblasti. Panika v Rusku.

A vidět, jak se dnes celé Rusko raduje, sledovat zničení dalšího obytného domu na Ukrajině ruskou raketou, zničení další zahrady nebo demolici elektrické rozvodny, po níž zůstanou tisíce lidí bez elektřiny, vody a tepla – otázka vyvstává – je možné, aby ti, kteří se radují z takových hrůz, nazývají „lidé“.

A další otázka – po příjezdu do jiné země, jako turista nebo útěku před mobilizací, změní takový „člověk“ své myšlení.

Vpuštěním do jejich domova Češi nejen posílí tzv. „pátá kolona“ v jejich stavu. Pak se již tento „sloupec“ stane natolik vlivným, že vám začne diktovat podmínky – u vás doma. A později, vzhledem k počtu Rusů ve vaší zemi, k vám přijde „ruský svět“ pod heslem – „chránit své“.

Ale to je jen možná perspektiva. Dnes vás ukrajinská armáda a všichni lidé na Ukrajině chrání a zadržují hordy nosičů právě tohoto „ruského světa“ ve východních kordonech kontinentu.

Proto máte na výběr. Dnes. Nyní. Toto je právo svobodných lidí, svobodných lidí, vybrat si a budovat svou vlastní budoucnost.

Co to bude – odpověď je zřejmá a závisí na tom, jakou volbu uděláte nyní, jaké rozhodnutí uděláte dnes.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com