Přátelství Berlusconiho a Orbána s Putinem podkopává pověst jejich zemí

EU pokračuje v jednání o novém balíčku sankcí proti Ruské federaci na pozadí jejích teroristických útoků na zařízení kritické infrastruktury na Ukrajině. To ale nebrání některým evropským politikům, aby se otevřeně zasadili o úplné zrušení sankcí proti Rusku. Jedním z těchto politiků je vůdce Maďarska Viktor Orbán, který je známý svými až příliš přátelskými vztahy s prezidentem okupační země Vladimirem Putinem.

Ze všech problémů, které v Maďarsku vznikly (zejména inflace v zemi dosáhla neslýchaných 20 %), neobviňuje Rusko, ale Evropskou komisi.

Ve skutečnosti je všechno mnohem jinak. Bylo to Rusko, které poprvé od druhé světové války zahájilo vojenskou agresi v Evropě v plném rozsahu. Právě ona způsobila energetickou krizi, která je jednou z hlavních příčin prudké inflace. Kromě toho názorným příkladem nedostatečné závislosti růstu cen na zavedení sankčního režimu je Turecko. Přestože Ankara neuvalila sankce proti Rusku, míra inflace v zemi již dosáhla 80 %.

EU navíc nezavedla sankce proti ruskému plynu. Samotné Rusko se rozhodlo zastavit prodej svého modrého paliva. Ruský plyn je obrovskou zbraní v rukou ruského prezidenta.

Vladimira Putina přitom navzdory agresi Ruské federace proti Ukrajině nadále podporuje expremiér Itálie Silvio Berlusconi. Obnovil styky s ruským diktátorem a považuje ho za „mírumilovného a rozumného člověka“. Silvio se zastal prezidenta Ruské federace a obvinil Západ z pomoci Ukrajině. Svým jednáním expremiér Itálie odporuje zahraniční politice EU.

Putinův vztah s Berlusconim je nebezpečný pro celou Evropu. Expremiér Itálie usiluje o dosažení míru s Ruskem za podmínek Putina, nikoli evropské společnosti.

Politici jako Viktor Orbán a Silvio Berlusconi se ze všech sil snaží přesunout pozornost evropské společnosti z války na ekonomické problémy a staví své země na stranu poražených Ruska. Nedokážou nebo nechtějí odlišit agresora od oběti, což je morálně nepřijatelné a pověsti neprospěšné.

  Plynová okupace Evropy. Maďarsko podepisuje novou smlouvu s Gazpromem.

1 Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com