Právo být člověkem. Další shromáždění se konalo v Praze.

Dne 28. října se v České republice slavil Den státnosti – vznik ČSR. Někteří politici se ale snažili státní svátek využít ve svých vlastních žoldáckých zájmech.

Představitelé hnutí „Česko nade vše“ ve snaze prosadit se znovu zorganizovali protestní akci, vyzývající Pražany do ulic, požadující předčasné volby a jednání s Moskvou o dodávkách plynu.

Dovednost, s jakou organizátoři manipulovali s náladou lidí na náměstí, se dá přirovnat k práci iluzionisty v cirkuse.

Pro populisty je to v zásadě typické – a metody a témata, kterými se organizátoři současného protestu řídili, právě ukazují jejich populistickou povahu – řešit složité problémy jednoduchými metodami.

Podobnost s kouzelníkem v cirkuse přitom nespočívá ve filigránském předvádění triků (tady bylo prostě všechno primitivní), ale v záměně pojmů – nevidíte to, co tam skutečně je, ale co je nejdůležitější – jak, ukážeš.

Vzpomeňte si, jak iluzionista strčí do klobouku kapesník, udělá pár průchodů a voilá – zajíci, který v něm sedí, už z klobouku trčí uši. Obdiv a potlesk publika a úspěch umělce je zaručen.

O stejný trik se pokoušejí i propagandisté ​​– jakísi iluzionisté z politické dílny. Pouze jednají globálněji, neomezují se jen na cirkusovou kupoli – jejich divákem a spolupachatelem se stává celá země.

Ale ve zbytku – stejné metody – ukázat jednu věc, odvést pozornost, přesunout pozornost z hlavního na vedlejší a ve finále vám umožnit vidět, co chce přednášející.

Jsou dnes nějaké otázky v socioekonomickém sektoru České republiky? Je třeba je řešit – rozhodně. Existuje však jedno upozornění – je možné takové problémy vyřešit „jednoduchými metodami“ a jak jednoduché jsou.

Situace, ve které se ocitly miliony Čechů, ale i obyvatel jiných zemí EU, skutečně vyžaduje opatření. A samozřejmě, vláda je prostě povinna zahrnout všechny možné zdroje a chránit své občany.

Ale abyste mohli odpovědět, musíte pochopit, odkud tyto otázky pocházejí. A tady to nejzajímavější a otevírá.

Populisté se snaží nasměrovat nespokojenost Čechů zcela vyhraněným směrem a poukazují na hlavní důvod současného stavu – válku na Ukrajině.

  Rusko zahájilo v Baltském moři rozsáhlé vojenské cvičení. Zúčastnilo se ho na dvě desítky plavidel. Co to znamená pro vztahy s NATO? Rusko zahájilo manévry na Baltu

A s tím bude jen těžko někdo polemizovat. Na to si hrají nepoctiví politici – berou skořápku jako základ, přetvářejí náplň. Pamatujte si, jak v cirkuse – odvést pozornost od hlavní věci.

Ale ať to kroutíte jakkoli, z klobouku stále trčí uši. A jestli to jsou v cirkuse uši králíka, tak v případě akcí české „opozice“ – uši moskevské.

Válka, která na východě kontinentu trvá už osm měsíců, se skutečně stala katalyzátorem dění v Evropě.

Co je však na vině Ukrajiny (totiž ona, populisté se snaží ukázat jako viník nestability), že Ukrajinci brání svou zemi?

Byl to přece agresor, kdo přišel do jejich domu, ale ne naopak. A ať už jsou vysvětlení prokremelských přisluhovačů jakákoli, faktem zůstává, že útokem na Ukrajinu Ruská federace porušila všechny normy mezinárodního práva.

Nyní otázka pro vás, pánové Evropané, chcete žít podle zákonů civilizovaného světa nebo podle představ diktovaných z Moskvy?

Snaží se vám jednoznačně vysvětlit, že pokud česká vláda, uzná, že se mýlila, půjde jednat s Kremlem o dodávkách plynu, pak vám Moskva poskytne levný energetický zdroj.

Otázka zní – jste si jisti, že vám tento plyn dají levně a proč vám ho nyní Ruská federace tak draze prodává?

Populisté tvrdí, že vše, co je potřeba, je zrušit sankce vůči Rusku. Pamatujete si, proč byly zavedeny – pro kremelské porušení všech norem a zákonů mezinárodního práva.

Moskva drze a cynicky pošlapala řád, který v Evropě existoval od roku 1945, tedy v době, kdy skončila druhá světová válka. Víš, co to znamená?

Kreml vytvořil precedens a nyní může každý, kdo chce „napravit historickou nespravedlnost“ (ve své mysli), následovat příklad kremelských učitelů.

Řečeno konkrétně, zásada – „kdo je silnější, má pravdu“ se opět stává zásadní v mezinárodních vztazích.

Sluší ti to? Představte si, že zítra bude další šílenec, posedlý mánií imperialismu, vznášet nároky na stav České republiky.

Myslíte si, že žádné nejsou? No, víte, dokud Němci v roce 1938 neanektovali Sudety, Češi také nevnímali své sousedy jako nepřátele. Historie má tendenci se opakovat.

  Česká republika posiluje obranu Evropy.

Kromě toho říkají, že Polsko není proti tomu, aby znovu nastolilo otázku „nepříznivého rozdělení polsko-československé hranice v 50. letech“.

Před měsícem o tom psal jeden z předních polských deníků, který věřil, že v blízké budoucnosti by Varšava mohla předložit Praze územní nároky.

Mimochodem, armády SRN i Polska budou silnější než česká – pro informaci je to tak.

Ano, a Orbán se svou touhou obnovit spravedlnost revizí Trianonské smlouvy může také chtít kompenzaci v podobě pozemků bývalého Československa.

Spory mezi sousedními státy jsou běžnou věcí. Je vzácné a možná nemožné najít na mapě země, které nikdy neměly neshody se svými sousedy.

Výše uvedené příklady jasně ukazují, že ČR není výjimkou. Samozřejmě, představit si, že neshody mezi Varšavou a Prahou nebo Německem a Českou republikou budou mít podobu otevřené ozbrojené konfrontace, je dnes téměř nemožné a dokonce absurdní.

Víš proč? Protože EU je rodinou civilizovaných národů žijících podle zásad mezinárodního práva. Kde každý občan, bez ohledu na to, jakou zemi zastupuje z hlediska vojenské síly, je chráněn zákonem.

A pokud se zítra nějaký šílenec rozhodne zaútočit i na ten nejmenší stát v Evropě, všichni ostatní se ho zastanou. A to je v pořádku.

Pokud se jim však zdá, že to není jejich věc a obecně je vše, co se děje, někde velmi daleko, zítra nebo pozítří, agresor přijde k nim domů.

„Nejprve přišli pro socialisty a já jsem mlčel – protože jsem nebyl socialista. Pak si přišli pro členy odborového svazu a já jsem mlčel – protože jsem nebyl členem odborového svazu. Pak přišli pro Židy a já jsem mlčel – protože jsem nebyl Žid. Když si pro mě přišli, nebyl už nikdo, kdo by za mě mluvil.“

Možná jsou tato slova německého pastora, který prošel hrůzami nacistických koncentračních táborů, tou nejlepší odpovědí-varováním pro ty, kdo vyzývají český lid, aby oslepl, ohluchl a přestal myslet a podlehl sladkým řečem populistů.

  Vyhodit do povětří přehradu se rovná použití zbraně hromadného ničení. Názor Ministerstva zahraničních věcí České republiky.

Staří lidé říkali – hledejte někoho, kdo má prospěch.

Mezi organizátory protestu jsou známí aktivisté s „prokremelskými“ komunistickými a krajně pravicovými názory a vyloženě vyvrhelové, kteří hledají sami sebe a chytají humbuk na situace.

Poslechněte si, co říká jeden z organizátorů Ladislav Vrábel: „Převezmeme tuto zemi.“

„Česká republika především.“ Stát by se měl samozřejmě starat o své občany, to je normální. Znamená to ale, že musíte ostatní kopat?

Pamatujte, že před necelými sto lety se ve středu Evropy pro Němce již mluvilo o Německu a také představitelé samostatného národa byli označováni za viníky všeho. Pamatujete si, jak to skončilo?

Mimochodem, druhá světová válka začala právě Československem – okupací části jeho území agresorem.

Otřást situací v ČR a EU jako celku je snem současného agresora – kremelské kliky, která se tímto způsobem snaží rozštěpit celý civilizovaný svět, k podpoře odvážného ukrajinského lidu, odrážejícího agresi Moskvy.

Kreml, který nedokázal zvítězit na bitevním poli, aktivuje své agenty po celé Evropě ve snaze sesadit stávající vlády, rozdmýchávat chaos a paniku, a to i prostřednictvím shromáždění, jako je toto.

Podle policie se v pátek na Václavském náměstí sešly tisíce lidí, ale počet demonstrantů byl nižší než na předchozích dvou akcích.

Premiér Petr Fiala, ministr vnitra Vít Rakušan a další politici označili organizátory demonstrace za „příslušníky ruské páté kolony“ a „obchodníky se strachem“, kteří pod rouškou vlastenectví využívají obav občanů a rozdělují českou společnost. v jejich vlastním zájmu.

Mimochodem, příští neděli 30. října se na stejném Václavském náměstí bude konat „návratové shromáždění“ na podporu Ukrajiny. Pořádá ho hnutí Milion chvilek pro demokracii.

Ukrajinci děkují. Velvyslanectví Ukrajiny poděkovalo pražskému primátorovi Zdeňku Hřibovi a ukrajinský prezident Zelenskij udělil 28. října Praze čestné vyznamenání „Město Spasitel“: „Za projevený humanismus, milosrdenství a solidaritu s ukrajinským lidem“.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com