Zelenskyj vyznamenal Prahu čestným titulem Město-zachránce

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes udělil Praze v den českého státního svátku čestný titul Město-zachránce, a to za pomoc Ukrajincům a Ukrajině. O prezidentově dekretu informoval na sociálních sítích bývalý ukrajinský velvyslanec v Praze Jevhen Perebyjnis, který je nyní náměstkem ukrajinského ministra zahraničí. „Gratuluji, Zlatá Praho, a moc děkuji,“ napsal diplomat.

„Za projevený humanismus, milosrdenství a solidaritu s ukrajinským lidem, všestrannou pomoc občanům Ukrajiny, kteří byli nuceni opustit vlast v důsledku ozbrojené agrese Ruské federace proti Ukrajině, jakož i za silnou podporu Ukrajiny při obraně její nezávislosti a suverenity nařizuji udělit městu Praze (Česká republika) čestný titul Město-zachránce,“ uvádí se v prezidentově výnosu.

Ukrajinská média zdůrazňují že Praha od počátku ruské invaze patří mezi největší spojence Kyjeva; českou pomoc Ukrajině vyčíslují v řádu desítek miliard korun.

V Kyjevě dnes byla představena nová poštovní známka „Jsme spolu“, která má symbolizovat přátelství a partnerství mezi Českem a Ukrajinou, informovalo ukrajinské velvyslanectví v Praze.

  Rusko v bojích na Ukrajině ztratilo až 190.000 vojáků, tvrdí Londýn

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com