Jak nyní pomoct Ukrajině?

Na Ukrajině byla zničena každá třetí elektrárna, neustále dochází k přerušení dodávek elektřiny a vody, v mnoha městech a obcích je elektřina každý den na několik hodin vypnutá.

Ukrajinské úřady spolu s komunitou se tomu snaží čelit: ve městech jsou instalována topná místa, bylo zakoupeno velké množství záložních generátorů pro školy a nemocnice, trolejbusy byly nahrazeny autobusy, bylo vypnuto pouliční osvětlení. . Důvodem toho všeho je série raketových útoků na objekty kritické struktury Ukrajiny.

Stojí za zmínku, že síly ukrajinských sil protivzdušné obrany působí proti ruským cílům dostatečně efektivně. Při posledním masivním raketovém útoku 31. října bylo sestřeleno 44 raket z 50 odpálených, což už je výborný výsledek.

Ukrajina nepochybně obdržela určitý balík vojensko-technické pomoci, zejména s vybavením protivzdušné obrany. „Stingers“, které jsou již dobře známé ukrajinské armádě, jsou neustále v bojové službě a používají se v oblasti aktivních nepřátelských akcí. Větší systémy protivzdušné obrany, ještě více systémů protiraketové obrany – v současnosti Ukrajina jen čeká na dodání. Je zcela zřejmé, že při masivním použití raket agresorem je pro ukrajinský systém PVO extrémně obtížné tento problém zcela odstranit a zničit všechny nepřátelské rakety.

To však stále nestačí a výsledky takového nedostatku může vidět celý svět. Ukrajinští partneři proto potřebují co nejdříve zajistit více systémů protivzdušné obrany a protiraketové obrany, aby ochránili stát, civilní obyvatelstvo trpí raketovým terorem. Dodávky takových systémů by navíc neměly být považovány za jednorázovou dárkovou kampaň pro Ukrajinu, ale za nezbytnou součást posílení evropské bezpečnosti, včetně migrace

  Neprožívám věci a necítím je stejně jako dříve, říká ukrajinská novinářka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com