Putin předložil údaje o mobilizaci. Plány se trochu změnily

Ruský prezident Vladimir Putin uvedl, že mobilizace se týkala 318 000. lidé. Podle předpokladů mělo být do armády jmenováno 300 000 lidí. muži. Putin také vysvětlil, kde se tento přebytek vzal.

Putin začal mluvit o mobilizaci u příležitosti setkání s dobrovolníky pomáhajícími ruské armádě u pomníku Minina a Požarského, vůdců protipolské masové mobilizace v roce 1612, kdy došlo k polské intervenci. 4. listopadu Rusko slaví oslavy jednoty založené na počest těchto událostí.

– Stát dělá vše pro podporu armády. Ale když to jde od srdce k srdci, je to ta nejdůležitější podpora – řekl.

– Proč 318 000? Protože přicházejí dobrovolníci. Počet dobrovolníků se nesnižuje – řekl prezident Ruska.

Putin tvrdí, že 49 000 mobilizovaných „plní bojové úkoly“ a zbytek se k tomu teprve cvičí. Nedávno ruský ministr obrany Sergej Šojgu řekl, že 87 000 lidí z mobilizace již zasáhlo frontu.

Někteří ruští muži mobilizovaní do války s Ukrajinou dostávají předvolání do armády splatné v březnu 2023; To ukazuje, že všechna oznámení Kremlu o konci zajatce jsou lež a mobilizace bude trvat dlouho, informoval ve čtvrtek nezávislý kanál Telegram Możem Objasnit.

„Neznáme přesná data, ale další fáze mobilizace může začít rychle, dokonce i v zimě,“ uvedly zdroje blízké Kremlu, které citovala opoziční ruská média. Informátoři Możem Objasnit‘ také poskytli zprávy, že úřady pravděpodobně hodlají oznámit další odvod do války na začátku příštího roku, tedy po „emocionálním vybití“ veřejností v období Vánoc a Nového roku koncem prosince / začátkem ledna.

Do konce roku lze očekávat určité zpomalení mobilizace z důvodu nutnosti provedení „pravidelných“ podzimních odvodů do armády. Podle portálu by ale nikdo neměl pochybovat o tom, že se Kreml zajatce války nevzdá. Guvernéři regionů sousedících s Ukrajinou – Kurské, Voroněžské a Rostovské oblasti – již informovali, že další fáze je plánována, ale centrální úřady zatím všechny takové fámy popírají, informoval Możem Objasnit‘.

  Rusové volí parlament, čeká se vítězství Putinova Jednotného Ruska

Putin vydal 21. září dekret o částečné mobilizaci do války s Ukrajinou a pohrozil, že „použije všechny prostředky“ k obraně Ruska před údajnou hrozbou ze Západu. Podle oficiálních zpráv z Kremlu mělo být ozbrojeno kolem 300 000 lidí. záložáků, ale podle nezávislého portálu Meduza by se mobilizace mohla týkat až 1,2 milionu mužů, především mimo velká města.

Bezprostředně po Putinově rozhodnutí se objevilo mnoho zpráv o organizačním chaosu během mobilizace. Mezi ostatními, lidé se zdravotním postižením a bez praxe v armádě. Mezi branci se vyskytly četné případy opilství, byly také poplachy o hrozných podmínkách ubytování záložníků a nízké kvalitě jim vydávaných zbraní.

V září a říjnu statisíce mužů opustily Rusko nebo se o to pokusily v obavě, že budou poslány na frontu.

Mobilizovaný Rus jde do války v průměru sedm dní po obdržení předvolání a umírá po 12; Na bojišti stráví jen asi čtyři dny, oznámil koncem října ukrajinský projekt InformNapalm.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com