Poslanec Zatulin napojený na FSB i přes sankce nadále vlastní majetek v Evropě – RLI

Navzdory neustálé práci evropských vlád pátrat po majetku sankcionovaných ruských politiků a úředníků stále existují ti, jejichž soukromé vlastnictví zůstává bez náležité pozornosti.

Institut Roberta Lansinga zjistil, že úzce souvisí s ruštinou zvláštních služeb a poslanec Státní dumy Ruské federace, zástupce šéfa krajanského výboru Konstantin Zatulin, na kterého se vztahují evropské sankce, nadále vlastní nemovitosti ve Španělsku.

„Španělská vláda hledá majetek ruských politiků od března 2022. Snaží se odhalit finanční investice, soukromý majetek a další majetek představitelů agresorské země. Některé předměty vlastnictví občanů Ruské federace však nespadají do zorného pole vlády evropských zemí. Zástupce Státní dumy Ruské federace Konstantin Zatulin, zástupce vedoucího Výboru pro krajanské záležitosti, tedy vlastní byt ve Španělsku o rozloze 94,2 m2, který se nachází ve městě Torrevieja, obec Alicante. , ve 23 letech Gabriela Mistral, píše RLI.

RLI poznamenává, že Zatulin je úzce spojen s FSB a aktivně se podílel na anexi Krymu. Sankce na něj uvalilo i ministerstvo zahraničí Ázerbájdžánu. Zatulin v posledních týdnech přidal na eskalaci na ukrajinsko-běloruské hranici oheň svými provokativními a absurdními tvrzeními, že Ukrajina údajně plánuje invazi do této země.

„Zatulin pravděpodobně plní úkoly v rámci informační a psychologické operace vedené ruskými zpravodajskými službami, jejímž cílem je přimět Lukašenkův režim k přímé účasti na ruské válce proti Ukrajině,“ uvádí analytický materiál RLI.

  Babiš se zúčastní výročního summitu V4 v Krakově

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com