Po celé Ukrajině je letecký poplach, v Kyjevě Rusové opět zasáhli obytné domy

V Kyjevě byly při ruském vzdušném útoku zasaženy dva obytné domy, sdělil starosta města Vitalij Kličko na sociální síti Telegram. Několik raket podle něj nad městem sestřelila protivzdušná obrana. Dnes odpoledne byl po celé Ukrajině vyjma Ruskem obsazeného Krymu vyhlášen letecký poplach a na mnoha místech země se ozývají výbuchy, informovala agentura Unian.

Informace o případných obětech nebo zraněných v Kyjevě budou upřesněny, uvedlo vedení města. Exploze byly slyšet například i v Černihivské nebo v Sumské oblasti na severu země i v Oděské oblasti na jihu, kde byla taktéž aktivována protivzdušná obrana. V pohotovosti jsou také Mykolajivská nebo Záporožská oblast na jihu, jejichž představitelé obyvatele vyzvali, aby se kvůli nebezpečí ruských raketových útoků schovali do krytů. Podobné varování vydal šéf vojenské správy Kryvého Rihu Oleksandr Vilkul, podle něhož Rusové útočí střelami s plochou dráhou letu Ch-101.

„V žádném případě neposílejte fotografie nebo videa zásahů, činnosti sil protivzdušné obrany nebo rozmístění a přesunů vojsk. Raketový útok pokračuje. Zůstávejte v krytech nebo na jiných bezpečných místech,“ vyzval obyvatele Černihivské oblasti předseda tamní správy Vjačeslav Čaus.

ČTK

  Německo v pátek označí ČR za epidemicky vysoce rizikové

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com