Svobodu slova chce od Muska na twitteru Putinův Sputnik a Islámský stát

Elon Musk attends The 2022 Met Gala Celebrating “In America: An Anthology of Fashion” at The Metropolitan Museum of Art on May 02, 2022 in New York City. (Photo by Theo Wargo/WireImage)

„Elone, když už jsi pro svobodu projevu, tak bys možná mohl zrušit zákaz účtů Russia Today a Sputniku a také zrušit zákaz u mého účtu?“ ptá se na twitteru Margarita Simonjanová, hvězda Putinovy nenávistné a nacistické ruské propagandy a šéfredaktorka RT.

Je to právě ta osoba, která před týdnem ohnivě v ruské televizi kázala, že válka je krásná a že vede k osobnímu rozvoji. Také se neštítí vyhrožovat Ukrajině likvidací civilní infrastruktury a občas vzývá i jaderné rakety.

Nyní jde o to, zda se nejen Simonjanová, ale také Lavrovova mluvčí Marija Zacharovová, která je přesně stejnou fanatičkou, a s nimi třeba i vzteklý vyznavač jaderné vláky Vladimír Solovjov, dostanou zpátky na twitter, když si jej nyní čerstvě koupil bizarní podnikatel Elon Musk. Ten už vyhlásil, že se na twitter „vrátí svoboda slova“. To otevírá kolem twitteru dost neuvěřitelné dilema, které popisuje server Politico.cz

Renomovaný server jde přitom ještě dál. Kdyby se naplnily Muskovy představy o široké svobodě slova na twitteru, tak tu vedle ruských propagandistů ještě mohou usilovat o svá práva na vyjadřování také kremelské propagandistické agentury Sputnik či RIA Novosti, jejichž obsah zakázala šířit Evropská komise. A další na řadě pak už stojí samotný Islámský stát. Ano, o své místo v prostředí svobody slova na twitteru se již přihlásili i džihádisté.

Jinak se o využívání twitteru přihlásila také komunistická vláda v Pekingu, která jej ale chce využívat pouze jednosměrně k šíření svých názorů, svým občanům naopak hodlá nadále znemožňovat, aby k nim proudily informace z twitteru.

Celý tento děsivý případ je velmi poučný: Logickou odpovědí na velkohubé sliby svobody od egomaniakálního Elona Muska je sborové volání všech zločinců světa, kteří požadují svobodné šíření své zločinecké propagandy.

  Ukrajina podává žádost o urychlené přijetí do NATO, uvedl Zelenskyj

Ať si to zapamatuje naše slavné Sdružení pro svobodu slova. Svobodu pro zločiny – tak se jmenuje v překladu program, který naše Putinova pátá kolona hlásá. Věřme, že Muska zastaví úřady demokratických zemí a že to s tím otevřením twitteru pro Islámský stát a Sputnik nebude tak horké. Jestli ano, zažijeme něco hrozného. Mimo jiné by šlo o naprosté popření právního státu.

Forum24.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com