Zvláštní tribunál pro teroristy. Česká republika podpořila iniciativu západních partnerů ohledně Moskvy.

Zločiny spáchané ruskou armádou v mírumilovných městech Ukrajiny nelze považovat za nehodu nebo omyl – to je teror. Myslí si to český ministr zahraničí Jan Lipovský.

Oficiální Praha proto podporuje postoj západních spojenců k vytvoření zvláštního trestního tribunálu, který by soudil současné vedení Kremlu.

Šéf ministerstva zahraničí Čečenské republiky podotýká, že od 24. února Moskva pod záminkou zničení vojenských základen Ozbrojených sil Ukrajiny opakovaně zahájila raketové a dělostřelecké údery na civilní cíle na Ukrajině.

„Pokud někdo odpálí raketu na křižovatce během dopravní špičky, není to chyba, je to čistý terorismus. Rusko chce zasít strach a teror,“ řekl Jan Lipavský.

Diplomat řekl, že zločinci zodpovědní za zabití tisíců lidí na Ukrajině by měli být postaveni před soud. A to je otázka cti celého civilizovaného světa.

Takový přístup by se podle Lipavského měl týkat goavy každého státu, který vydává krvelačné rozkazy.

To je normální reakce, normální člověk, který viděl, co po sobě „ruský svět“ zanechal v Buchu, Irpenu, Izjumu a dalších osadách Ukrajiny.

Ale jak poznamenávají zástupci ukrajinských úřadů, to, co se světu ukáže po deokupaci Mariupolu, bude ještě horší.

Ve skutečnosti již nyní mluvíme o nejméně 100 tisících obyvatel Mariupolu zabitých rusko-fašistickými jednotkami. Hrůza z toho, co se ve městě děje, je umocněna jednáním okupačních úřadů, které, aby ukryly své činy, pohřbívají oběti jejich zločinů, aniž by identifikovali osobu a označili místa.

Potvrzují to snímky pořízené ze satelitů a zveřejněné předními světovými publikacemi – po městě se množí parcely s čerstvě vykopanou zeminou.

K tomu je třeba dodat, že „druhá armáda světa“ je vyzbrojena mobilními krematorii, ve kterých se okupanti také snaží své zločiny skrývat.

  „Nová vláda“ Afghánistánu se pokouší legitimizovat. Taliban oznámil složení vlády.

Agresor zároveň pořádá koncerty a odhaluje pár těch, kteří doma přežili ruské bombardování a raketové útoky, a cynicky prohlašuje, že „do Mariupolu se vrátil normální život“.

A takových Mariupolů – měst a vesnic, kde divoká moskevská horda zakládá svůj středověký řád – je po celé Ukrajině mnoho.

A v době, kdy čtete tyto řádky, možná další ruská raketa ničí další dům, zahradu, rozvodnu elektřiny, mobilní věž nebo sklad potravin. Desítky, stovky nebo tisíce Ukrajinců tak zůstávají bez jídla, bez světla, vody a tepla. Nechává je bez domova, bere si další život.

Pokud se v prvních měsících války Moskva zakrývala prohlášeními o útocích na výhradně „vojenské cíle“, nyní se s takovými výmluvami neobtěžují – Rusko otevřeně zasahuje civilní cíle, lidi.

To je čistý terorismus. A to jak z hlediska práva, tak jednoduše z lidské pozice. A tyto teroristické činy jsou páchány pod záštitou ruského státu na vědomý příkaz jeho vládnoucí kliky.

Čeho tím Kreml dosahuje – chce na Ukrajině zasít strach a chaos, donutit Ukrajince ke kapitulaci? Moskva se snaží alespoň tímto způsobem získat výhodu, protože na bojišti ve férové ​​bitvě je ruská armáda zcela podřadná a předvádí svůj absolutní rozklad.

Původně ohlášené termíny (bravura slibuje, že Kyjev dostanou do tří dnů) nejenže nebyly splněny, ale naprosto selhaly. A nebezpečí pro Rusko už není v tom, že neporazí Ukrajinu (ztráta Kremlu je otázkou času, to uznávají všichni adekvátní politici a vojenské planety).

Poté, co se Putin zapojil do dobrodružství s Ukrajinou, stiskl tlačítko „Start“ o kolapsu samotného Ruska. A nyní je jen otázkou času, kdy se tak stane.

Kreml to chápe, a tak se za každou cenu snaží zvrátit vývoj událostí a teror se zdá být pro kremelskou kliku velmi vhodnou cestou.

  Sociolog: Moc nefunguje říkat, že to dobře dopadne. To spíš vypadá, že vláda neví, jak to dopadne

Jak může na takové hrůzy reagovat normální člověk? Jak by měla civilizovaná komunita reagovat na takové výzvy?

Na tuto otázku dal odpověď možná paradoxně sám světový terorista číslo jedna. Jednou Putin, který v té době vedl FSB, vyzval, aby nevstupoval do žádných jednání s teroristy.

Jeho věta, že je potřeba „smáčet teroristy tam, kde chytáme, i na záchodě“, se obyvatelům Ruska tak zalíbila, že se stala propustkou pro současného prezidenta Ruské federace do Kremlu.

Pravděpodobně nastal čas, aby civilizovaný svět dal na radu kdysi „hlavního bojovníka proti terorismu“, který se nyní stal vzorem pro teroristy po celém světě – hlavním zločincem planety.

A zde leží odpověď těm, kteří se stále snaží usilovat o jednání s Putinem. Je neuvěřitelné, že někteří politici i nyní, po Buchovi, Irpenu a dalších místech indikativní podstaty „ruského světa“, stále chtějí „zachránit tvář agresora“.

Jako argument ve prospěch šílenství kremelského psychopata a jeho touhy jít dál ve svém šílenství je ostřelování Kyjeva při příjezdu vůdců cizích mocností.

Tak tomu bylo například během návštěvy generálního tajemníka OSN Antónia Guterrese a dalších evropských lídrů na Ukrajině.

Při příjezdu českého premiéra Petera Fialy a řady ministrů české vlády do Kyjeva 31. října zahájila Ruská federace masivní raketový útok na ukrajinská města – nejsilnější od 24. února.

Jak se říká – bez komentáře. Dnes už civilizovaná komunita chápe, že Ruská federace je teroristická organizace státního typu. A hrozby z toho pramenící se neomezují pouze na Ukrajinu. To je výzva pro lidstvo.

A jak řekl šéf českého ministerstva zahraničí Jan Lipavský: postavit před soud zločince, kteří takové výzvy staví, je věcí cti celého civilizovaného světa.

  Záhada: Kdo řekl Zemanovi, že Vrbětice mají dvě vyšetřovací verze?

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com