Šéf ruské bezpečnostní rady Patrušev přiletěl na jednání do Íránu

Tajemník ruské bezpečnostní rady Nikolaj Patrušev přicestoval do Teheránu na jednání o bezpečnostních tématech, uvedla agentura TASS. Kyjev a západní země viní Írán, že se chystá dodat Moskvě další prostředky pro vzdušné údery proti ukrajinské infrastruktuře.

„Patrušev v Teheránu uskuteční plánované rusko-íránské konzultace o bezpečnosti za účasti specialistů bezpečnostních rad a zástupců řady ministerstev a úřadů obou zemí,“ uvádí se v prohlášení ruské bezpečnostní rady.

Patrušev patří jako blízký spojenec prezidenta Vladimira Putina k nevlivnějším postavám v ruském bezpečnostním aparátu.

Rusko v posledních týdnech používá drony íránské výroby zejména k útokům na ukrajinskou energetickou infrastrukturu. Ukrajinská rozvědka před týdnem uvedla, že Rusko by tento měsíc od Íránu mělo obdržet více než 200 dronů Šáhed-136, Mohádžer-6 a Araš-2. Média s odvoláním na nejmenované západní představitele rovněž uvedla, že Moskva čeká také na dodávku íránských balistických raket.

O víkendu Teherán poprvé připustil, že Moskvě dodal „malý počet“ bezpilotních letounů. Uvedl ale, že byly dodány ještě před začátkem války. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil tvrzení o omezeném počtu dronů za lživé, kyjevské síly podle něj sestřelují nejméně deset takových bezpilotních letounů za den.

  Na Ukrajině existuje příležitost zničit Krymský most a Medvěděv varuje před „soudným dnem“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com