Putinův šéfkuchař přiznal, že Rusko ovlivňuje cizí volby. Na to budou putinovci ještě hrdí

Podnikatel z Putinova blízkého kruhu Jevgenij Prigožin, zvaný Putinův šéfkuchař, se nenuceně přiznal k tomu, že Rusko pracovalo na manipulování voleb ve Spojených státech amerických a že v tom hodlá pokračovat. Není to žádná novinka, to se vědělo. Popírali to jen lidé neznalí a fanoušci Kremlu. Teď se budou muset s přiznáním nějak vyrovnat. Jistě to zvládnou. Lidé dávno zbavení schopnosti samostatně uvažovat si dokáží odůvodnit všechno.

Tisková služba Prigožinovovy cateringové společnosti Concord na sociální síti VKontakte šéfa citovala: „Vměšovali jsme se (do amerických voleb), vměšujeme se a budeme se vměšovat. Opatrně, přesně, chirurgicky a po svém, jak to umíme… Během našich sotva znatelných operací odstraníme obě ledviny a játra najednou.“

Prigožin je poslední dobou hodně sebevědomý. Tažení na Ukrajině se teď hodně opírá o žoldáky jeho soukromé armády zvané Vagnerova skupina, do které nepokrytě verbuje i těžké zločince z lágrů. Spekuluje se, že velkopodnikatel si myslí na nějakou významnou funkci. V každém případě je teď dost nepostradatelný. Pokud jde o jeho vliv na americké volby a nejen na ně, má se o co opřít.

Patří mu „továrna na propagandu“, někdy zvaná trollfabrika, v Petrohradě. V Savuškinově ulici číslo 55 se nachází jedno z velitelských stanovišť ruské informační války. Jmenuje se to Společnost pro výzkum internetu. Pokud o činnosti této instituce víme, tak především z výpovědí lidí, kteří tam kdysi pracovali. A stále tam stovky lidí za úplatu zaplavují internet proruskými a prokremelskými komentáři. Dnes už je zřejmě část této lidské síly nahrazena internetovými roboty – boty.

Radio SRF přineslo v roce 2017 výpověď jednoho z bývalých trollů nazývaného Vitalij. „V trollfabrice jsem začal pracovat v září 2014. Nejprve jsem ani nevěděl, o jakou společnost se jedná. V popisu práce bylo napsáno, že musím ‚upravovat texty‘, v popisu práce bylo napsáno, že jsem ‚správce obsahu‘. Nabídli mi měsíční plat 45 000 rublů, tedy asi 750 dolarů, což je za takovou práci hodně peněz.“

  Marginalizace Ruska. Český parlament je pro zamezení vstupu okupantů do EU.

Vitalij byl přidělen do oddělení „Ukrajina“. Pracoval pro různé webové stránky, z nichž některé se tvářily jako ukrajinské zpravodajské portály, ale vznikaly v Petrohradě. „V prvním patře na Savuškinově ulici jsme seděli já a moji kolegové, dělali jsme webové stránky s informacemi o konfliktu. Ve druhém patře seděli karikaturisté, kteří kreslili různé věci, například obrázek Obamy, jak pojídá mapu Ukrajiny. A pod tím byla věta: ‚To samé se může stát Rusku, pokud ho nezastavíme.‘ Ve třetím patře se nacházelo největší oddělení, pisatelé komentářů, kteří psali komentáře pro facebook a další sociální sítě.“

Pak tam ještě pracovali bloggeři, z nichž někteří se vydávali za Ukrajince. Podle Vitalije blogger například napíše poměrně volně vymyšlený článek o údajně hrozných podmínkách na Ukrajině. Zpravodajské portály trollfabriky se této údajné „očité zprávy“ chytí a udělají z ní článek. Takže falešné zpravodajské weby publikují vylhané události, které komentují neexistující lidé.

O co se Rusko pokoušelo ohledně Ukrajiny, dělalo i ve Spojených státech. Člověk u počítače v Petrohradě se v debatách vydával za černocha nebo bílého nacionalistu, šířil radikální názory, lákal lidi do vyčerpávajících debat a probouzel frustraci a hněv. Protože Rusové měli k dispozici data lidí, která se podařilo získat z facebooku, přesně věděli, jaké vlastnosti mají voliči obou velkých stran, což umožňovalo mířit přesně na konkrétní skupiny a nemařit čas a energii. Že bylo cílem napomoci co nejlepšímu výsledku Donalda Trumpa, je celkem jasné. Strůjci nejspíš nepočítali s tím, že by se jim povedlo Trumpa dostat do Bílého domu, to byl takový příjemný výsledek. Spokojili by se s rozdělením americké společnosti. To je pro ně trvalá hodnota.

Zdevastované mozky propláchnuté ruskou propagandou teď budou muset nějak spolknout, že Rusko skutečně dělá to, co popírá. Nebude to těžké. Většina lidí neví, kdo je Prigožin. Myslí si, že jejich názory jsou skutečně jejich. Nakonec usoudí, že to pokud to Rusko dělá, dělá to správně, protože proti globalistům, nacistům, Sorosovi a Gatesovi, kteří chtějí vyhubit lidstvo očkováním, je všechno dovoleno. Budou se Kremlu obdivovat, jak jsou tam chytří. Získají hřejivý pocit, že stojí na správné straně a nadejde sladký čas pomsty. Ať se všichni mají zle, proč bych měl jen já?

  Roman Protasevič je zpět v kádru. Další „odhalení“ běloruského vězně.

Prigožin a spol. to vymysleli pěkně a demokraté na to někdy koukají jako vyoraná myš.

forum24.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com