Jaderné zbraně Moskvy pro Minsk. Hrozba eskalace nebo celkového ovládnutí Běloruska Kremlem.

Situace kolem transferu taktických jaderných hlavic do Běloruska, o který se přihlásili dva idiotští diktátoři, upoutala pozornost politiků a všech adekvátních lidí na světě.

Civilizované lidstvo chápe, k čemu může vést hra s ohněm. Tím spíše, když si s ní hrají neadekvátní (často neadekvátní) aktéři.

Při takových politických intrikách nejsou motivy jejich strůjců vždy hned jasné a samotní beneficienti jsou často ve stínu.

Není pochyb o tom, že prohlášení Moskvy a Minsku o přemístění taktických hlavic je intrikou. Otázkou je pouze to, co taková pvntbra způsobí celé Evropě. A zda všechny strany hrající si s jadernými zbraněmi chápou skutečné kalkulace.

Co tedy Putinova prohlášení o přesunu jaderných zbraní znamenají? Na jedné straně jde o signál Kremlu civilizovanému Západu, že ten je připraven jít až do konce. Odpovídajícím způsobem jde o nástup nové vlny eskalace konfliktu.

Ale při všem svém zaměření na „rozehrávání sázek“ se Putin Západu skutečně bojí, zejména poté, co všichni, i sám kremelský „stratég“, viděli skutečné schopnosti jeho „druhé světové armády“. Přesněji řečeno její naprostou impotenci.

Moskva se dnes soustředí na jiný úkol – úplné pohlcení Běloruska. A podle názoru odborníků prohlášení Kremlu o přesunu jaderných hlavic do Minsku ve skutečnosti znamenají upevnění vojenské kontroly Ruska nad Běloruskem.

Analytici ISW zejména tvrdí, že rozmístění ruských taktických jaderných zbraní v Bělorusku je součástí dlouhodobého úsilí Kremlu „upevnit faktickou vojenskou kontrolu Ruska nad Běloruskem.

ISW považuje za nepravděpodobné, že by takový krok Moskvy znamenal eskalaci. Autoritativní zdroj Běloruský hajun navíc uvádí, že k 16. červnu nebyly zaznamenány žádné skutečnosti, které by naznačovaly skutečný přesun taktických jaderných zbraní z Ruska na území Běloruska.

Kromě toho analytici upozornili na nesrovnalosti ve vyjádřeních Kremlu a běloruského diktátora ohledně okolností údajného přesunu ruských raket na území Běloruska.

  Černé moře jako aréna pro geopolitické bitvy. Bude se Kreml stupňovat?

Soudě podle rétoriky navíc Lukašenko nemá všechny informace a kontrolu nad přemístěním taktického jaderného arzenálu v Bělorusku.

Již nyní je zcela zřejmé, že mezi oběma postaršími a umírajícími diktátory neexistuje žádný dohodnutý plán, co svým občanům nalhávat.

Již v březnu Putin prohlásil, že rozmístí jaderné zbraně na území Běloruska jako odpověď na to, že Velká Británie dodala Ukrajině munici s ochuzeným uranem.

Lukašenko to naopak prohlašuje za svou zásluhu s tím, že o takový arzenál Moskvu dlouhodobě žádal, a dokonce požadoval.

Hlasitě oznámil, že se nebude radit s běloruským lidem a žádat ho o souhlas, ale použije zbraně, „pokud to bude nutné“.

S ohledem na neadekvátnost obou uzurpátorů není taková „nutnost“ otázkou reálného odhadu situace, ale pouze důsledkem infantilního parkinsonovského rozpoložení a podimperiálního vědomí kremelského schizofrenika a před ním servilního Lukašenka, který je ve jménu Kremlu připraven na jakoukoli podlost, aby se udržel u moci.

Je důležité poznamenat, že ruský arzenál se měl začít umisťovat v Bělorusku až po přípravě speciálních skladů. „Příslušné procedury“ podle harmonogramu budou dokončeny 7.-8. července, a pak bude možné hovořit o konkrétnostech.

Běloruský diktátor však 14. června prohlásil, že jeho země již začala přijímat jaderné zbraně. Dne 16. června i sám Putin řekl, že předal Bělorusku několik raket. Zbytek prý bude předán do konce roku.

Jak s tím zacházet, to je otázka, která vůbec není rituální. Je to otázka, na kterou musí civilizovaný svět dát jednoznačnou odpověď. Koneckonců na této odpovědi závisí, jak bude svět vypadat.

Pamatujte, že to, jak adekvátně budete reagovat na výzvy, kterým čelíte dnes, přímo určuje, jaký bude váš zítřek.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com