Zmatené vystoupení Putina: V ruce pohár, svůj monolog pronesl potácející se! Hlavou kroutil i expert

Bleboce, potácí se a zřejmě drží sklenici s nápojem nápadně připomínajícím sekt. S bizarním videem vzbudil nejnovější pozornost šéf Kremlu Vladimir Putin. Ve čtvrtečním projevu k vojákům se válečný štváč zdál dost mimo formu. Zmatenými slovy hájil útoky na ukrajinskou infrastrukturu. Obviňuje sousední zemi: „Kdo to začal? Kdo zaútočil na Krymský most?“ zeptal se téměř vzdorovitě 70letý šéf Kremlu v sáhodlouhém monologu.

Popravdě, na takové vystupování u Putina člověk není zvyklý.  Na rozdíl od jeho předchůdce Borise Jelcina v 90. letech se ruský prezident nepovažuje za alkoholika.  Video, které koluje na sociálních sítích, však v současnosti vyvolává diskuse.  Během projevu na ceremonii „Hrdinů Ruska“ se válečný štváč zdá omámený se sklenkou šampaňského v ruce a zdá se, že se několikrát zakolísal a blábol.

V samotném projevu uvedl absurdní tvrzení.  Ukrajina je vinna za to, že Rusko raketami zaútočilo na energetickou infrastrukturu.  „Ano, děláme to,“ svobodně přiznal.  Výbuch na krymském mostě byl jedním ze spouštěčů těchto útoků, tvrdil Putin.  Odborníci jsou si však jisti, že tyto raketové útoky se plánovaly mnohem déle – armádě by se nepodařilo shromáždit cílové souřadnice během několika dní, jsou přesvědčeni vědci z Institutu pro studium války.

Putin obvinil Ukrajinu z genocidy

 Putin dále řekl, že Kyjev nedodává vodu do Doněcké oblasti na východě Ukrajiny a označil to za „akt genocidy“.  Stěžoval si: „Nikdo o tom nemluví ani slovo.  Ale jakmile uděláme krok, v reakci na něco, vesmírem se ozve výbuch hluku a vřavy.“ To mu však nezabrání dosáhnout svých vojenských cílů.

Expert: „Říká nesmysly jako vždy“

 „Tohle je poprvé, co jsem viděl Putina v jakékoli souvislosti opilého,“ řekl expert na Rusko Anders Aslund v úžasu nad tímto bizarním pohledem.  „Mluví nesmysly jako obvykle, ale zdá se, že si uvědomuje, že selhal,“ komentoval autor na Twitteru.  Projev označil za „zajímavý a slibný“ a doufá, že všichni Rusové uvidí, že je opilý a slabý.

  Mezinárodní plný dům na „přehlídce smrti“ v Moskvě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com