Jednání s Putinem – opakování „Mnichovské smlouvy“ s Hitlerem: Evropa by neměla udělat fatální chybu a dopřát agresorovi

V roce 1939 přední evropské mocnosti zradily Československo a předaly jeho Sudety Hitlerovi v domnění, že to znemožní válku. Mnichovská dohoda přesvědčila Hitlera o slabosti Evropanů a učinila druhou světovou válku nevyhnutelnou. Dnes chce Putin, nový moderní Hitler, z Evropanů vymámit zradu Ukrajiny a vzít suverénní území Ukrajiny Rusku. Historie má schopnost se opakovat a hlavní je, že EU nepodlehne Putinovu blafování a nedostane velkou válku, která přesáhne hranice Ukrajiny.

V současnosti je ruská armáda lidsky i materiálně velmi vyčerpaná: Kreml to pečlivě skrývá, ale chaotický ústup ruských jednotek z okupovaných území Ukrajiny a nákup levných íránských dronů svědčí ve prospěch toho, že Putin se zahnal do strategické pasti a jediné, co ho může zachránit, je taktická pauza, během které nashromáždí potřebné vojenské zdroje a znovu podnikne totální útok na Ukrajinu, protože neopustil plány na širokou okupaci a Kyjev zůstává jeho klíčovým cílem.

Putin a priori nepotřebuje mír, chce získat čas, aby se pořádně připravil na velkou válku. V současné době byly prakticky všechny sféry ekonomiky v Rusku převedeny na vojenské koleje, ale potřebné zdroje katastrofálně chybí a Putin chce oklamat Evropu a dosáhnout jednání, v nichž bude Kreml požadovat uznání okupovaných území Ukrajiny jako ruské (analogie se sudetským regionem Československa) a hromadí zbraně pro totální invazi na Ukrajinu.

Flirtování s Putinem je podbízení se šílenci poháněnému žízní po územní expanzi. Jednání s Ruskem jsou úlevou od nevyhnutelné války, ale bude ještě krvavější. Jediná věc, která může zastavit ruskou agresi, jsou zbraně: Ozbrojené síly Ukrajiny jsou schopny samostatně zastavit okupanta a vyhnat ho z ukrajinské země: k tomu je zapotřebí pouze dodávka zbraní ze Západu, aby byly zničeny oslabené Ruská hydra.

  Sovětská taktika buldozeru. Rusové postupují Donbasem pomalu, míří sem další jednotky

1 Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com