Ruský prezident Putin nedorazí na summit G20 na Bali

Ruský prezident Vladimir Putin se nezúčastní nadcházejícího summitu velkých světových ekonomik G20 na indonéském ostrově Bali. S odkazem na prohlášení indonéské vlády o tom dnes informovala agentura Reuters. Svou účast již dříve podle médií potvrdil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, ale podmínil ji Putinovou nepřítomností. Ukrajina se již od února brání ruské invazi.

Putina na jednání na Bali zastoupí ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov. Ruský prezident se k jedné ze schůzek připojí na dálku přes video, uvedl mluvčí pořadatelů.

Summit G20 se uskuteční na Bali 15. a 16. listopadu. Agentura Bloomberg již dříve informovala, že Indonésii zatím potvrdilo účast pouze 17 premiérů či prezidentů. Jakarta nejmenovala země, které dosud neodpověděly.

G20 tvoří země skupiny G7 (Británie, Kanada, Francie, Německo, Itálie, Japonsko a USA) a dále Argentina, Austrálie, Brazílie, Čína, Indie, Indonésie, Mexiko, Rusko, Saúdská Arábie, JAR, Jižní Korea, Turecko a EU. Ukrajina členem není, na summit však obdržela pozvánku.

ČTK

  Rusko se chystá mobilizovat dalších až 500.000 mužů, obává se Ukrajina

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com