Turecká policie zadržela osobu odpovědnou za výbuch v Istanbulu, řekl ministr

Turecká policie zatkla člověka, který nese odpovědnost za nedělní explozi v Istanbulu. Informovala o tom dnes agentura AFP s odvoláním na tureckého ministra vnitra Süleymana Soylua. Výbuch na rušné ulici pro pěší v centru Istanbulu zabil šest lidí a 81 dalších zranil. Soylu z atentátu obvinil Stranu kurdských pracujících (PKK).

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v neděli prohlásil, že útok „zavání terorismem“. Také poznamenal, že podle prvních informací v útoku „hrála roli žena“, a slíbil, že viníci budou potrestáni. „Podle našich závěrů nese odpovědnost za atentát teroristická organizace PKK,“ řekl dnes Soylu.

K výbuchu došlo v obchody a restauracemi lemované ulici Istiklal kolem 16:20 místního času (14:20 SEČ). Na místo vzápětí dorazili záchranáři i hasiči a policie ulici uzavřela. V době útoku se po ulici procházeli lidé, kteří vyrazili na nákupy, turisté a rodiny.

Strana kurdských pracujících vede od roku 1984 boj za autonomii Kurdů. Během konfliktu zahynulo více než 40.000 lidí. Turecko, Spojené státy a Evropská unie považují PKK za teroristickou skupinu.

ČTK

  Rusko oznámilo, že po stažení ukrajinských sil ovládlo město Avdijivka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com