Elon Musk na Twitteru zahájil anketu, zda má obnovit účet Donaldu Trumpovi

ct24.ceskatelevize.cz

Miliardář a čerstvý vlastník Twitteru Elon Musk dnes na svém účtu na této sociální síti zahájil anketu o tom, zda má nechat obnovit účet bývalého amerického prezidenta a miliardáře Donalda Trumpa. Přístup na platformu Trumpovi znemožnili její bývalí majitelé po událostech kolem prezidentských voleb 2020, jejichž výsledek Trump neuznal, a které vyvrcholily nepokoji v americkém Kongresu a smrtí pěti lidí.

Anketa je časově omezená; vyprší v neděli v 1:47 SEČ. Dnes kolem 3:00 SEČ stihlo za zhruba hodinu a půl hlasovat téměř dva a půl milionu uživatelů, z nichž 58,7 procenta se vyjádřilo pro obnovení Trumpova účtu. Musk má na twitteru 116,7 milionů sledujících.

Musk v pátek přístup na platformu znovu umožnil i jiným dříve zablokovaným osobnostem – americké komičce Kathy Griffinové nebo kanadskému akademikovi a mediální osobnosti Jordanu Petersonovi.

Role twitteru jakožto prostředku přímé komunikace mezi politiky a voliči v posledních letech narůstá po celém světě. Trump od ledna 2017 do konce svého pobytu v Bílém domě na svém účtu sdílel cizí obsah (retweetoval) či napsal vlastní příspěvek (tweetoval) více než 25.000krát, v průměru 18krát denně. Jeho nejdelší pauza na twitteru byly necelé dva dny v červnu 2017, uvádí web stanice CNN.

Nejaktivnější byl Trump na síti v říjnu 2020, měsíc před prezidentskými volbami, v nichž ho porazil nynější prezident Joe Biden. Trump tehdy v jednom měsíci tweetoval či retweetoval 1415krát.

ČTK

  MPO u druhé výzvy COVID nájemné eviduje žádosti za 1,2 mld. Kč

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com