Rusové ostřelují Dněpr, Nikopol – 60 zásahů. Ničení infrastruktury pokračuje

Ruské jednotky pokračují v ostřelování a raketových útocích na město Nikopol na jihu Ukrajiny na severním břehu Dněpru. Tisková agentura Ukrayinska Pravda uvedla, že ráno byly tři nedaleké vesnice přes noc zasaženy asi 60krát, s odvoláním na Jevgenije Jevtušenka, šéfa místního vojenského oddělení.

Podle předběžných informací se nikdo nezranil, ale byly poškozeny domy a auta. Nyní specialisté zkoumají postižené oblasti, dodal Jevtušenko.

Shrnuto, náčelník generálního štábu ozbrojených sil Ukrajiny řekl, že Rusko pokračuje v úderech na kritickou infrastrukturu a zařízení země využívaná civilním obyvatelstvem, „v rozporu s mezinárodním humanitárním právem, zákony a válečnými zvyklostmi“. řekl. Podle Kyjeva v ten den ruská armáda odpálila 42 raket a 10 náletů z více odpalovacích raketových systémů.

Podle velitelství také pokračují pokusy ruských jednotek o útoky na vesnice v Doněcké oblasti. Americký institut válečných studií (ISW) informoval, že ruské jednotky posilují své pozice v Luhanské oblasti na linii Svatovo-Kremennaja.

  Navalného příznivci na dnešek plánují další protestní akce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com