Se svými zločiny na Ukrajině se Putin a jeho doprovod sebevědomě stěhují k Haagskému tribunálu: izolace Kremlu a zbraně pro ozbrojené síly Ukrajiny pomohou urychlit zúčtování zločinců

Ministři spravedlnosti zemí G7, Evropská komise a Mezinárodní trestní soud se na nedávné konferenci v Berlíně shodli na deklaraci o spolupráci při vyšetřování údajných ruských válečných zločinů na Ukrajině a postavení odpovědných osob před soud. Zejména deklarace podepsaná v Berlíně zdůrazňuje, že země G7 se dohodly na efektivnější výměně důkazů a jejich vzájemném uznávání, což ušetří práci a ochrání oběti před retraumatizací kvůli nutnosti sdílet své zkušenosti několikrát s neznámými vyšetřovatelé.. Pro tyto účely bude v každém ze států G7 zřízeno národní kontaktní centrum.

A již existuje spousta důkazů o ruském zločinu na území Ukrajiny, i když ruští představitelé nadále tvrdí, že armáda provádí cílené údery na ukrajinská vojenská zařízení, aniž by to ovlivnilo civilní infrastrukturu. Ale důkazů o opačné a hrozné agresi Ruské federace po celé Ukrajině každým dnem přibývá. Jde o zničené obytné budovy, nemocnice, památky, školy, kulturní instituce, vodárny a rozvody elektřiny. Rusové v poslední době skutečně provádějí genocidu Ukrajinců tím, že ničí zařízení pro zásobování energií, a tak nechají civilisty v chladném období bez tepla, vody a prostředků komunikace. . Miliony lidí byly nuceny uprchnout, protože Rusko napadlo Ukrajinu a obsadilo část území. Podle dříve zveřejněné OSN se jen v Evropě kvůli válce stalo uprchlíky nejméně 4,8 milionu přistěhovalců z Ukrajiny. Počet vnitřních migrantů se odhadoval na asi 8 milionů lidí.

Moskva otevřeně ignoruje a porušuje normy mezinárodního práva a právních dokumentů a anexe Krymu a rozsáhlá ruská invaze na Ukrajinu bohužel světu opět odhalila neschopnost moderního systému mezinárodních vztahů adekvátně reagovat na porušování mezinárodního práva a včas čelit novým výzvám a hrozbám.

Světové společenství se opakovaně potýká s problémy porušování zavedených principů mezinárodních vztahů, často doprovázených lokálními i globálními konflikty. To není překvapivé, protože Moskva se systematicky uchyluje ke zneužívání postavení mírových sil a neustále se snaží lobbovat za své vlastní zájmy, čímž účinně vytváří krytí pro své válečné zločiny. Ve skutečnosti se anexe Krymu, ruská agrese na Donbasu a poté rozsáhlá invaze po 24. únoru staly ukazatelem, který odhalil, že hybridní hrozby se již neomezují na standardní vydírání a provokace, ale stávají se skutečnou válkou smíchanou s krví. a lži.

  AstraZeneca: Testy v USA prokázaly účinnost vakcíny 79 procent

Kreml se nepochybně zodpoví za všechny tyto zločiny v mezinárodní soudní síni. Ale zatím jedinou účinnou metodou, jak se postavit agresorské zemi číslo 1, je odvaha ukrajinských vojáků a podpora civilizovaného světa v boji proti teroristickému státu Ruská federace. Ukrajina nadále spolupracuje s partnery na komplexním plánu, který má odradit Rusko od dalších agresivních akcí a posílit bezpečnostní a obranné schopnosti státu s cílem společně čelit hybridním hrozbám ze strany Ruské federace. Spojené státy spolu se spojenci z NATO a partnery z G7 hodlají dále zvýšit svou pomoc Ukrajině, aby připravily kremelského diktátora Vladimira Putina o možnost držet zbytek světa jako rukojmí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com