Ukrajinský konzulát v Brně museli kvůli podezřelému předmětu opustit zaměstnanci

Ukrajinský konzulát v Brně v Barvičově ulici evakuovali dopoledne kvůli podezřelé zásilce. Pryč z budovy muselo šest zaměstnanců. ČTK to řekl mluvčí policie David Chaloupka. Zavřená je i místní komunikace, evakuovala se také blízká školka. Podle policie zásilka typově odpovídá těm, které byly zachyceny ve Španělsku. Tam v minulých dnech odhalili několik dopisových bomb, jejichž zaslání zřejmě souvisí s ruskou agresí na Ukrajině.

Na událost upozornil na twitteru týdeník Respekt. „Jde o podezřelý předmět, zjišťujeme, o co by se mohlo jednat. Z budovy se evakuovali zaměstnanci, šest lidí,“ uvedl Chaloupka. Na twitteru policie uvedla, že podezřelá zásilka typově odpovídá těm, které byly zachyceny ve Španělsku. „Zásilku pomocí RTG kontrolujeme. Budovu a nejbližší okolí včetně mateřské školky jsme spolu s hasiči evakuovali,“ uvedli policisté.

Vyzvali také všechny pracovníky konzulátů v ČR a obchodních společností vyrábějících zbrojní materiál, aby byli maximálně obezřetní při kontrole došlé pošty a při jakýchkoliv pochybách volali linku 158.

  Hamáček se opět vyhnul výpovědi kvůli cestě do Moskvy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com