Minifiniš velkého turnaje. Výsledky skupinového kola.

Závěrečný den skupinového turnaje byl očekáván se zájmem a nebyl výjimkou a přinesl další minisenzaci.

Jako první nastoupily na hřiště týmy kvarteta H, v nichž si Portugalci ve druhém kole zaručili postup do play off.

Šanci na druhou vstupenku do 1/8finále si ale udržely všechny tři zbývající týmy, takže bitvy v této skupině slibovaly, že budou vážné.

A pokud Ghaňanům stačilo neprohrát v zápase s Uruguayí, pak samotným Jihoameričanům i zástupcům Asie stačilo vyhrát.

Málokdo samozřejmě vážně čekal, že Jižní Korea porazí Portugalsko. Ale při vzpomínce na předchozí hrací den nebyl takový výsledek vyloučen.

Situace navíc umožnila Fernandu Santosovi experimentovat se složením Portugalců. Vlastně vše probíhalo celkem v klidu, přesně do 91. minuty zápasu Jižní Korea – Portugalsko.

Zdálo se, že dva góly, které proti sobě vstřelili zástupci Evropy a fotbalisté z Asie, se stanou konečnými čísly na výsledkové tabuli stadionu Eduction City v Ryanu.

Vzhledem k tomu, že od 32. minuty prvního poločasu paralelního utkání reprezentací Ghany a Uruguaye vyhrávali reprezentanti Latinské Ameriky o dvě branky a právě oni se v té době stali majiteli vytouženého druhého vstupenka na 1/8 finále mistrovství světa 2022.

Zástupci Asie však s takovým rozložením zjevně nesouhlasili a poté, co prokázali vytrvalost a vůli vyhrát, hráči Jižní Koreje obrátili rozložení v kvartetech G a H vzhůru nohama.

V 91. minutě Hwang Hee Chan, který vrazil míč do portugalské branky a zařídil skóre na 2:1 ve prospěch Jižní Koreje, dal svému týmu vstupenku do osmifinále.

Jen pár minut dělilo Uruguayce, kteří v paralelním utkání ve skupině porazili národní tým Ghany, od play off. Ukázalo se však, že tento čas efektivněji využívají Korejci.

Reprezentanti Uruguaye sice soupeře přehrávali, ale pár vstřelených branek nestačilo na další účast týmu na svátku zvaném mistrovství světa.

  14: kolo: Remíza Slovácka s Hradcem, Sparta porazila Bohemians a vrátila se do čela

A díky bodové převaze (pět proti dvěma, při rovnosti bodů s Uruguayci) si Jižní Korea vybojovala postup do play off.

Mimochodem, zajímavostí je, že jediný souboj tváří v tvář mezi Portugalci a Jihokorejci na mistrovství světa se odehrál v roce 2002. Poté se týmy střetly ve skupinové fázi. A stejně jako tentokrát vyhráli Korejci (1:0).

Co se týče skupiny G, ani tam nebylo vše samozřejmé. Lídři kvarteta Brazilci si postup do play off zaručili, ale další tři týmy měly stejně jako v předchozím případě šanci na pokračování mistrovství světa.

K tomu stačilo, aby Švýcaři neprohráli se Srby, kteří, jak jste pochopili, všemi prostředky museli vyhrát. Stejně jako národní tým Kamerunu.

Rozdíl je jen v tom, že mezi sebou hráli Balkánci a zástupci země čokolády a sýrů a Afričané se museli setkat s pětinásobnými mistry světa.

Jak se ale ukázalo, reprezentanti Afriky se nenechali velkým jménem soupeře zahanbit a po stání na dva poločasy dokázali v 91. vstřelit míč do branky Brazilců, který se pro ně stal vítězným.

Ano, Pentacamions měli dvojnásobnou výhodu v držení míče (65 ku 35) a třikrát větší pravděpodobnost, že trefí branku (21 ku 7) soupeře. Kamerun ale vydržel.

Jak je vidět, tradice současného šampionátu nejsou porušeny a po Španělech a Portugalcích svůj zápas prohrál i brazilský tým, tradičně oblíbený tým turnaje.

Na její pozici to ale nic nezměnilo a kouzelníci s koulí postoupili do dalšího kola z prvního místa.

V zásadě se tím nic nezměnilo pro reprezentaci Kamerunu, která i přes porážku s brazilskou reprezentací zůstala na třetím místě a jede domů.

No a druhý tiket z kvarteta G připadl švýcarskému týmu, který spolu se Srby navzdory všem prognózám skeptiků předvedl zajímavý zápas.

Hlavní události tohoto souboje se odehrály v prvním poločase, kdy diváci viděli po dvou gólech obou soupeřů.

  Čeští volejbalisté zvládli klíčový duel s Černou Horou a přiblížili se postupu ze základní skupiny

Navíc vedení přecházelo z jednoho na druhého. Jako první otevřeli skóre ve dvacáté minutě Švýcaři. S čímž Srbové nesouhlasili a dvakrát se vyznamenali (26. a 35. minuta), šli do vedení

Hráči švýcarské reprezentace ale v závěru poločasu ještě srovnali skóre. 2:2 – a týmy šly na přestávku.

Tečku za tímto soubojem stanovil tři minuty po začátku druhého poločasu – švýcarský záložník Remo Freuler vedl svůj tým – 3:2.

Zdálo se, že Srbové mají celou dobu na to, aby situaci napravili. Ano, za současné situace museli Balkánci k postupu ze skupiny nejen vyhrát, ale dát alespoň tři branky.

Ale Srbové se ani neobtěžovali vyrovnat skóre. Jako výsledek – 3:2, a pak jít Švýcaři.

Závěrečný hvizd tohoto zápasu ukončil celou skupinovou fázi mistrovství světa 2022. Osm dvojic účastníků 1/8finále je připraveno pokračovat v turnaji, zbytek balí kufry a jede domů.

Je poměrně neobvyklé vidět mezi těmi, kteří se nedostali do play off, Belgičany a Němce. A reprezentace Mexika, Uruguaye nebo Kanady by pravděpodobně mohly zdobit další kolo.

Ale fotbal je fotbal a miliony lidí na celém světě ho milují právě kvůli jeho nepředvídatelnosti. A tak fotbalový festival pokračuje.

Již dnes odehrají první dvojice týmů svá utkání 1/8finále.

V 16:00 se střetnou národní týmy Nizozemska a USA. Bookmakeři považují zástupce „domoviny tulipánů“ za favority nadcházejícího zápasu, sázky na zápas přijímají v poměru 1,95 ku 4,65.

Ve 20:00 se ve druhém sobotním utkání střetnou týmy Argentiny a Austrálie. A zde nesporný favorit, podle odborníků – Hispánci. Bookmakeři vidí kurzy týmů jako 1,20 až 17,0.

Zbývající dvojice týmů 1/8 finále mistrovství světa 2022 vypadají takto:

Francie se utká s Polskem a Anglie se v neděli utká se Senegalem.

  Cyklisty na Vueltě čeká etapa s pěti vrchařskými prémiemi

Pondělí 5.12: Japonsko – Chorvatsko a Brazílie – Jižní Korea.

A v úterý 6.12: Maroko – Španělsko a Portugalsko – Švýcarsko.

I když jsou favorité ve dvojicích určováni, nesmíme zapomínat, že aktuální Světový pohár již přinesl řadu nečekaných výsledků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com