Putin nechce jednání a chce se uchýlit k vojenskému triku: Západ musí Ukrajině poskytnout potřebné zbraně, aby zabránil Rusku pokračovat v agresi

echo24.cz/

Prohlášení ruských vysokých představitelů o otevřenosti jednání naznačují přání Moskvy prodloužit čas, který potřebuje na odpočinek, a dále změnit situaci na Ukrajině ve svůj prospěch.

Od začátku totální invaze se Rusko snažilo nechodit do jednání, ale vydávalo pouze ultimáta. Dnes, když se podíváme na situaci na frontě, Rusko nemůže diktovat své podmínky. Vyjednávací pozice existuje pouze na Ukrajině, protože Kyjev objektivně posuzuje dění na bojišti. Ruská armáda pokračuje v ústupu pod náporem ukrajinských jednotek. Po nějaké době může Ruská federace pod rouškou dohody opustit území ZNPP a město Energodar v Záporoží.

Ukrajina by se neměla účastnit žádných jednání, dohod nebo kompromisních rozhodnutí týkajících se konce války, dokud bude mít Kyjev iniciativu ve válce.

Kreml nemá zájem na mírových rozhovorech s Ukrajinou. I poté, co ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj navrhl „mírový vzorec“, Putin svou agresi pouze „zdvojnásobil a ztrojnásobil“. Zahájil mobilizaci, pokusil se anektovat ukrajinská území a nyní se snaží udělat „zimu svou zbraň“ a nechává Ukrajince bez světla a tepla.

Pokud by Rusko skutečně chtělo jednání, nepokračovalo by v zabíjení mírumilovného ukrajinského obyvatelstva, ničení kritické infrastruktury Ukrajiny, mobilizace dalších 300 000 vojáků, ostřelování obytných oblastí a vydírání světa, včetně použití jaderných zbraní.

Není třeba dávat Rusku šanci, aby si oddechlo svou „vojenskou mašinérii“ a zrušilo sankce za podmíněný mír, který po nějaké době v každém případě poruší.

Rusko, které nedokončilo současnou, se již připravuje na další válku s Ukrajinou. Ruská strana bude příměří považovat za své vítězství a bude nadále tvrdit, že prosazuje svou expanzivní politiku. Proto příměří bude znamenat pouze pozastavení války na určitou dobu.

Rusko plánuje vytvořit podmínky pro novou agresi. Snaží se získat čas na přeskupení vojenských jednotek, vycvičit nedávno mobilizované Rusy, vyřešit problém nedostatku zbraní, odstranit nedostatky logistiky a pak pokračovat v agresi proti Ukrajině s novými silami.

  Rusko od března zablokuje přístup k virtuálním privátním sítím

Rusko se snaží zastavit vojenskou pomoc ze Západu a zemí NATO Ukrajině, protože vidí, že tuto válku prohraje a nebude schopno odolat hrdinství Ukrajinců.

Západní partneři by měli Ukrajině poskytnout všechny potřebné zbraně k porážce Ruska. Ruská federace by neměla být přizvána k mírovým jednáním, dokud ruská armáda neopustí území Ukrajiny uznané mezinárodním společenstvím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com