Ruský soud poslal na čtyři roky za mříže Rusa, který chtěl bojovat za Ukrajinu

V Moskvě dnes odsoudili dvaadvacetiletého Rusa, který se pokusil odjet na Ukrajinu, aby tam bojoval proti Rusku. Bývalý voják francouzské Cizinecké legie Maxim Dmitrijenko si má odpykat čtyři roky za mřížemi, informovala ruská média s odvoláním na vyjádření soudu.

První dva roky má odsouzený strávit ve vězení a druhé dva ve vězeňském táboře s přísným režimem. Hrozilo mu přitom až 15 let odnětí svobody, ale soud přihlédl k tomu, že Dmitrijenko, který je ve vazbě od loňského dubna, přiznal vinu. Vynesený trest je podle serveru Meduza pod dolní hranicí postihu stanoveného zákonem.

Dmitrijenko se v Paříži obrátil na ukrajinské velvyslanectví, aby mu pomohlo se vstupem do ukrajinských ozbrojených sil, ale velvyslanectví jej odmítlo vzhledem k tomu, že má ruské občanství. Později se pokusil dostat na ukrajinské území z Ruska, ale zadrželi jej pracovníci tajné služby FSB, jejíž součástí je i pohraniční stráž. Dmitrijenko byl ve styku s Ukrajinci z pluku Azov, kteří také dříve sloužili v Cizinecké legii, napsala ruská agentura TASS.

 

  Maďarsko už nepatří do Evropy. V Německu kritizují Orbánovo uchvácení moci

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com