Proruské síly jsou z voleb v Česku zklamané

echo24.cz/

Proruské síly, více či méně maskované, se teď musí vypořádat s další porážkou v řadě. Po kauze Vrbětice a Putinově invazi na Ukrajinu se teď dočkaly změny na Hradě, kde po čtyři volební období seděli pánové s velmi vstřícným vztahem k Moskvě. Jejich obraz světa se stále více hroutí. Teď musí nějak pojmenovat, co se stalo a co budou dělat dál.

Šéf dezinformačního prokremelského webu Protiproud Petr Hájek si do přímého přenosu na Youtube pozval předsedu Akce D.O.S.T. a ultrakonzervativního katolíka Michala Semína, aby spolu výsledek volby okomentovali. Hájek na úvod sdělil, že Petr Pavel je kandidát kavárny, kandidát zahraničí, kandidát Bruselu a Washingtonu, soudruh Petr Pavel.

Semín řekl, že tento výsledek očekával. „Operace Pávek byla úspěšná. Já jsem si to myslel, i když jsem si to nepřál. Co to znamená? Znamená to, že v tuto chvíli má ta vládní partička, která je prakticky řízená z těch nadnárodních struktur, čili skupina, která nereprezentuje fakticky české národní zájmy, tak má v tuto chvíli obsazeny všechny významné mocenské pozice v naší zemi,“ tvrdí Semín. Pro Petra Pavla použil místo slova prezident označení „rezident“. Pak dal najevo obavy, že nová hlava státu vládě podepíše vše. „Přežili jsme Havla, přežijeme Pavla,“ dodal. To teď bude nejspíš novým heslem antisystémových sil.

Chat, který běží souběžně s debatou obou kolaborantů, je plný zoufalých výkřiků i naděje inspirované nadpřirozenem:

Venca Pesak: ​VŠECHNO JE V ŘITI, LIDI FAKT ZVOLILI TU GUMU!!!

Monika J.: ​Zdravím všechny. Mohou mi pánové vysvětlit, jak je možné, že lidé mají tak vymyté mozky?

Milan Zdrahal: ​Rus přijíždí v květnu, asi poslední naděje, budu čekat s šeříkem.

Daniela Musilová: ​Když je Bůh s námi, kdo proti nám???

Někdejší protiislámský aktivista Martin Konvička má také obavy. „A teď nám nastane ten Klid a řád! (a komu se to nelíbí, tak tomu zostřená přísnost…),“ píše na twitteru. „Tak máme prezidenta Ozdobného. Sláva vítězům! … gerojam slava,“ dodává v dalším příspěvku.

  Rusko nadále terorizuje svět. Kybernetická aktivita v akci.

Tomio Okamura se zřejmě ještě plně nezorientoval a po čtvrté odpoledne dal na facebook příspěvek, který působí jako napsaný nahodile na odvrácené straně Měsíce. „Přijetí eura by znamenalo, že bychom museli platit za krachující státy eurozóny a znamenalo by rozvrat našeho hospodářství. Musíme udělat maximum pro to, abychom přijetí eura zabránili, ačkoli strany demobloku jeho přijetí dříve či později podporují,“ píše šéf útvaru SPD. Jinak nic. Ivan David mlčí.

Zuzana Majerová před uzavřením volebních místností na facebooku napsala: „VOLILA jsem MÍR.“ Po volbách sdělila: „CO NÁM VOLBY UKÁZALY… Výsledek voleb jednoznačně ukázal, že kampaň Antibabiš, nastartovaná již v roce 2013, stále funguje. Ostatně Petr Pavel to sám potvrdil, když prohlásil, že nevyhrál on, ale kampaň proti Babišovi. Pro Pavla, Babiše i Českou republiku z toho plyne jediné: Andrej Babiš nadále zůstává „středobodem české politiky“. Blahopřeji Petru Pavlovi ke zvolení prezidentem České republiky. Z jeho zvolení nemám radost, nebyl volbou Trikolory, ale respektuji výsledky voleb.“

Aktivista Petr Hampl vyzval k hodnotám. „K volebnímu výsledku se dá uvést jediné. Nebuďme jako kavárenská chátra a nesme porážku s noblesou,“ napsal na Twitteru. To je ten samý člověk, který nedlouho předtím zplodil věty tohoto typu: „Potomci esesáků a potomci banderovů společně slavili v Osvětimi. Nechápu ale, proč slavili ukončení činnost a nikoliv její zahájení.“ A také: „Všimněte si, že generál během své kampaně představil jednu jedinou vizi: Odstraní z veřejného života nesprávné lidi. To má být univerzální řešení všeho. Nemusím dodávat, kterou etapu moderních dějin to připomíná.“ Myšlenkové asociace „mírotvorců“ kremelského druhu jsou skutečně pozoruhodné.

Temným proroctvím přispěla i další kdysi známá postava. „Až budete pohřbívat své syny, vnuky, otce, manžele, bratry, každý si vzpomeňte na svou volbu,“ napsal na Twitteru politický druh Jany Bobošíkové a Hany Lipovské Lubomír Volný.

  Ruská agrese jako faktor vlivu na mezinárodní právo. Ústavní soud ČR o vydávání občanů země agresora.

Reakce se objevovaly pomalu. To je ale dočasné. Tihle lidé potřebují chvíli počkat, aby nabrali inspiraci pro své povídačky, a pak se to rozjede. Tak to bylo po Vrběticích i po invazi na Ukrajinu. Nepochybně přijde další moudro z Institutu Václava Klause. Něco nejspíš poznamená Miloš Zeman, který je ale občas pružný, když se mu chce. Následovat budou „bezpečnostní analytici“. Plný rozjezd dezinformačních a proputinovských mašin se dá čekat v rozmezí několika hodin až pár dní.

Další směřování antisystémové propagandy bude obsahově stejné. Válka, chudoba, cizí centra, Washington a Brusel, noví disidenti svobody slova. Do toho se bude zapojovat Babiš, který si teď musí vyřešit problém nespokojenců v ANO a vztah s SPD. Rozehrané je to pořád stejně, jen teď jedna strana přišla o hrací figuru. Buď si nepřátelé otevřené společnosti počkají na další partii, nebo se pokusí šachovnici rozkopat.

Autor: J.J.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com