Rusko se nevzdává. Masivní raketový útok na Ukrajinu

Šéfové administrativy Mykolajivské a Kyjevské oblasti Vitalij Kim a Oleksij Kuleba, citovaní portálem „Suspilne“, informovali o explozích v souvislosti s masivním raketovým útokem Ruska. Informace o explozích se objevují i ​​na Telegramu.

Ukrajina pod palbou

Přicházejí mimo jiné informace o explozích. ze Záporoží, Oděsy, Vinnice nebo Chersonu. Obyvatelé Čerkaské oblasti zase hlásí „zvuky podobné výbuchům“.

Telegramové kanály sledující raketové útoky píší o práci protivzdušné obrany ve Vinnycijské, Čerkaské a Kyjevské oblasti.

Ukrajinská protivzdušná obrana brání zemi

Šéf administrativy Mykolajivské oblasti Vitalij Kim upozornil, že ukrajinští piloti „dělají divy“. Žádné podrobnosti však neuvedl. Již dříve média psala o úspěšné práci protivzdušné obrany v Charkovské oblasti.

Podle Kuleby působí protivzdušná obrana také v oblasti Kyjeva, ale rakety se stále pohybují směrem k této oblasti.

Na Twitteru sdílel jeden z uživatelů fotografii ze stanice kyjevského metra, kde se obyvatelé ukryli.

Rusko útočí na civilní cíle a kritickou infrastrukturu

Macer Gifford, britský lidskoprávní aktivista, který v současnosti bojuje na Ukrajině, sdílel na Twitteru nahrávku, ve které popisuje události, které se dějí v Mykolajvě.

„Bohužel, město je pod palbou. Možná jste slyšeli výbuchy v pozadí, za posledních dvacet minut jsem jich napočítal asi 5-6,“ říká ve videu. „Rusko nyní útočí na celou Ukrajinu, vypálilo mnoho řízených střel, které jako obvykle míří na civilní cíle,“ hlásí Macer Gifford.

  Moskva přirovnala českou žádost o kompenzaci za Vrbětice k vyděračství

— Lidé jsou vyděšení, většina z nich utekla domů, protože Rusko již dříve zaútočilo na centrum města nebo na autobusové zastávky, kde jsou mimo jiné. ženy s dětmi – popisuje aktivistka. „Hrozí, že to udělají znovu,“ dodává. Zdůraznil, že mezi cíle Ruska patří také kritická infrastruktura: elektrárny a vodárny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com