V ČR se otevírají lyžařské areály, sezonu zahajuje i Špindlerův Mlýn

V Česku se rozbíhá zimní sezona, nabídku pro lyžaře rozšiřují další velké areály. Dnes zahájí lyžování největší krkonošské středisko Špindlerův Mlýn, krušnohorský Klínovec nebo areál Hochficht na česko-rakouské hranici Šumavy, vyplynulo z informací areálů. Podle horské služby v nejvýše položených částech Krkonoš, Jeseníků a Šumavy je většinou od 20 do 40 centimetrů přírodního sněhu, v ostatních horách je ho méně. V okolí některých středisek mají běžkaři k dispozici první kilometry upravených tras.

Areál Špindlerův Mlýn v sobotu spustí lanovky Hromovka a Pláně a modrou sjezdovku ve Svatém Petru. Jde zatím o menší část areálu.

V sousedním krkonošském SkiResortu Černá hora – Pec pod Sněžkou se již lyžuje, a to v areálu na Černé hoře na celé sjezdovce Anděl. Na části této sjezdovky se jako na prvním místě v Královéhradeckém kraji lyžovalo již o posledním listopadovém víkendu, přes týden byl areál mimo provoz. Ode dneška se bude lyžovat také na dětské sjezdovce Sport 1 na vrcholu Černé hory, obě sjezdovky budou otevřené i ve všedních dní. V areálu Pec pod Sněžkou SkiResort předpokládá, že lyžařskou sezonu zahájí v úterý 13. prosince. Do nepřetržitého provozu se dnes dostane také další krkonošský areál Malá Úpa.

V Pardubickém kraji začala lyžařská sezona v pátek 9. října, a to ve středisku v Dolní Moravě na Orlickoústecku. Lyžuje se také v Olomouckém kraji například v Hrubé Vodě na Olomoucku nebo v Jeseníkách v areálu Karlov. Sjezdovky se dnes otevřou také v areálu Hochficht a na Kvildě.

Moravskoslezské, středočeské, jihomoravské lyžařské areály nebo také střediska v Plzeňském či Zlínském kraji se na zahájení provozu teprve připravují. Také velké skiareály v Libereckém kraji sezonu zahájí nejdříve příští týden. Dosud nebyly příznivé podmínky pro zasněžování.

ČTK

  Meteorologové varují, že Česko o víkendu zasáhnou přívalové deště a bouře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com