Na řadě míst na Šumavě nad ránem klesla teplota k minus 25 stupňům Celsia

Na řadě míst na Šumavě nad ránem klesla teplota k minus 25 stupňům Celsia. Nejchladněji na jihu Čech bylo v Pohoří na Šumavě na Českokrumlovsku, kde naměřili minus 25,8 stupně. Výrazně mrzlo i v nižších nadmořských výškách v regionu. ČTK to řekla Markéta Augustinová z českobudějovické pobočky hydrometeorologického ústavu. Šlo podle ní zatím o nejchladnější noc této zimy.

Šumavská stanice Perla u Kvildy naměřila nad ránem minus 25,1 stupně Celsia. Na Horské Kvildě bylo minus 24,8 stupně a na Březníku u Modravy minus 25 stupňů Celsia. Chladno po ránu bylo i v nížinách. „Například v Borkovicích (na Táborsku) jsme zaznamenali minus 14,9 stupně Celsia a v Českých Budějovicích minus 10,8 stupně Celsia,“ uvedla Augustinová.

Silněji mrznout může na jihu Čech opět dnes od večerních hodin. „Noc na středu bude v první polovině opět studenější, ale pak by se mělo začít zatahovat a teploty stoupnou,“ řekla.

Podle předpovědi meteorologů bude dnes přes den na jihu Čech minus jeden až minus čtyři stupně. Zřejmě se nevyskytnou přeháňky a bude spíš jasno.

ČTK

  Lidé protestovali v centru Prahy proti vládě Andreje Babiše

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com