Rozpoutat válku je zločin! Ti, kteří rozpoutali válku, jsou zločinci!

Každý ví, že hrubá síla není nejlepší způsob řešení sporů. Zvláště pokud je argumentem hrubá síla. A je opravdu špatné, pokud představitel „hrubé síly“ bere zbraně jako argumenty a argumenty …

Moderní světová komunita, která v minulém století přežila dvě dlouhé a krvavé světové války i mnoho místních, ale neméně krvavých konfliktů, se v současném století snaží všemožnými způsoby vyhýbat nejrůznějším ozbrojeným střetům. Aby bylo možné předvídat možné události a pochopit důsledky odpovědnosti za rozpoutání „válek“, schválilo mezinárodní společenství řadu pravidel, která definovala „červené linie“.

Ale stejně jako tehdy, i nyní, kdy lidstvo dosáhlo obrovských technických, technologických, humanitárních a všemožných dalších úspěchů ve svém vývoji, existují určití vůdci nebo skupiny, které si chtějí hrát se svými svaly a které musí uklidnit. skoro celý svět.

Zdálo by se, že Evropa, která přežila hrůzy světových válek, ztratila miliony obyvatel a téměř deset let obnovuje svou ekonomiku, našla mír a stabilitu. Otázky územních nároků jsou vyřešeny, ekonomické vztahy jsou stabilní a rozvíjejí se, obyvatelstvo je celkem spokojené. Budoucnost je předvídatelná a zcela bez mráčku…

A teď – válka na Ukrajině! I v geografickém středu Evropy! Ano, a dokonce to rozpoutalo Rusko, země okupující polovinu Evropy a Asie a ve válkách minulého století utrpěla obrovské lidské i materiální ztráty!

Zdálo by se, že tato skutečnost by měla být dobrou lekcí pro vedení Ruska a příklad uspořádání mezinárodního tribunálu pro válečné zločince měl být neméně indikativní. Lekce historie však nedemonstrují jejich viditelnost pro každého.

Samotný fakt rozpoutání války na Ukrajině ze strany Ruska za moderní společnost s dlouhodobě budovanými civilizačními vztahy je do očí bijící a ostře negativní. Jasně to ukazuje, jak agresivní a nepřijatelné je ruské vedení a jeho politika pro civilizované lidstvo! A způsob vedení války zvolený Ruskem je zcela v rozporu s normami mezinárodního humanitárního práva a práva ozbrojených konfliktů!

  EU poskytne Ukrajině další vojenskou pomoc za 500 milionů eur, uvedl Borrell

Rusko, které porušuje všechny normy Ženevské konvence, často používá zbraně proti civilnímu obyvatelstvu Ukrajiny a civilní infrastruktuře. Fakta o naprosto nevysvětlitelné krutosti a šílenství ruských vojáků vůči civilnímu obyvatelstvu Ukrajiny v Irpinu, Buchu, Mariupolu, Izjumu, Charkově a nyní v Bachmutu a Chersonu poznala celý svět. Tyto akce lze hodnotit pouze jako „legalizovaný terorismus ze strany státu Ruska“.

Rusko v poslední době prudce zvýšilo teror ukrajinské infrastruktury všemi možnými druhy zbraní. Energetická zařízení po celé Ukrajině, od Lvova po Charkov, od Žitomyru po Oděsu, si získala zvláštní „pozornost“ Rusů. Ruské akce na zničení ukrajinských energetických zařízení jsou cynické a jednoznačně teroristické povahy. Blackout – poslední naděje teroristů?

Nedostatek tepla a elektřiny paralyzuje normální fungování osad a staví běžné občany Ukrajiny na pokraj přežití v zimních podmínkách. Není to další jasný příklad genocidy obyvatelstva Ukrajiny ze strany Ruska?!

Je nemožné najít důvody pro rozpoutání války na Ukrajině ze strany Ruska. Stejně jako je nemožné najít omluvy pro ničení, oběti a strádání, které zažívá obyvatelstvo Ukrajiny. Civilizovaná společnost musí potlačovat všechny projevy agrese, zejména ozbrojená, všemi prostředky, které má k dispozici.

Vrátíme-li se k poučení z historie, stojí za zmínku, že viníci podněcování válek byli vždy potrestáni. K dnešnímu dni se nashromáždilo dostatek důkazů o ruských válečných zločinech na Ukrajině proti lidskosti, a v důsledku toho dokonce i lidskosti. A nadcházející Haagský tribunál nad Putinem s jeho doprovodem bude moci směle „konkurovat“ Norimberskému tribunálu a válka ještě neskončila…

A zde je přímá mnohostranná pomoc Ukrajině především ze Spojených států a Evropy jak účelná, tak nezbytná. Poskytování pomoci Ukrajině není největší cenou za získání stability a potenciálu Evropy získat „neklidného“ souseda pod svůj dům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com