Siniaková na turnaji v Adelaide jubilejní 20. titul ve čtyřhře nezískala

Tenistka Kateřina Siniaková na turnaji v Adelaide jubilejní 20. deblový titul nezískala. S Australankou Storm Hunterovou, s níž česká světová jednička vytvořila nejvýše nasazený pár, ve finále podlehla americké dvojici Asia Muhammadová, Taylor Townsendová 2:6, 6:7.

Siniakové s Hunterovou nevyšel vstup do zápasu a rychle prohrávaly 0:4. Úvodní set už nezachránily, ve druhém se ale hra vyrovnala. Sadu rozhodoval až tie-break, jehož koncovku ale opět lépe zvládly soupeřky. Česko-australský pár nezískal od stavu 2:2 už ani bod a nenavázal na společný triumf z loňského turnaje v Berlíně, na kterém Hunterová hrála ještě pod dívčím jménem Sandersová.

V Adelaide se dnes představí ještě česká naděje Linda Nosková. Osmnáctiletá tenistka si v premiérovém semifinále kariéry na turnaji kategorie WTA 500 zahraje o životní finále se světovou dvojkou Uns Džábirovou z Tuniska.

Šwiateková vzdala kvůli zranění start na generálce před Australian Open

Světová jednička Iga Šwiateková vynechá kvůli zranění v příštím týdnu druhý z přípravných turnajů v Adelaide. Polská tenistka se z generálky na Australian Open odhlásila kvůli problémům s ramenem a není jasné, zda bude do úvodního grandslamového turnaje sezony fit. V Melbourne se bude hrát od 16. ledna.

Trojnásobná grandslamová šampionka v pátek prohrála v soutěži smíšených týmů United Cupu v semifinálovém duelu s USA zápas s Jessicou Pegulaovou dvakrát 2:6 a po utkání ji kamery zachytily v polském boxu v slzách. Dnes oznámila, že ji příští týden potíže s ramenem na kurty nepustí.

Zdravotní problémy trápí na startu sezony i veteránku Venus Williamsovou. Dvaačtyřicetiletá vítězka sedmi grandslamových titulů musela kvůli zranění z Aucklandu vzdát plánovaný 22. start na Australian Open, kde měla hrát díky divoké kartě od pořadatelů.

Výsledky tenisových turnajů

Turnaj mužů a žen v Adelaide (tvrdý povrch):

Muži (dotace 642.735 dolarů):

Dvouhra – semifinále:

Korda (USA) – Nišioka (Jap.) 7:6 (7:5), 1:0 skreč.

  Djokovič má ve skupině Turnaje mistrů Sinnera, Tsitsipase a Runeho

Ženy (dotace 826.837 dolarů):

Dvouhra – semifinále:

Sabalenková (2-Běl.) – Beguová (Rum.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra – finále:

Muhammadová, Townsendová (6-USA) – Siniaková, Hunterová (1-ČR/Austr.) 6:2, 7:6 (7:2).

Turnaj žen v Aucklandu (tvrdý povrch, dotace 259.303 dolarů):

Dvouhra – semifinále:

Gauffová (1-USA) – Koviničová (7-Č. Hora) 6:0, 6:2, Masárová (Šp.) – Bonaventureová (Belg.) 6:3, 6:3.

United Cup – soutěž smíšených družstev

(tvrdý povrch, dotace 15 milionů dolarů)

Semifinále v Sydney:

USA – Polsko 5:0

Fritz – Hurkacz 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), Keysová – Linetteová 6:4, 6:2, Pegulaová, Fritz – Rosolská, Kubot 6:7 (5:7), 6:4, 10:6.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com