Fake versus realita. Staré metody nové kampaně.

Nekomplikovaná metoda politické antireklamy si našla své místo v české realitě. Takže občanům České republiky začaly chodit zprávy s výzvou „jít do války na Ukrajinu“.

„Dobrý den, tady generál Pavel. Toto je zpráva s poděkováním za váš hlas v prezidentské volební kampani. Požádám vás, abyste se dostavili do nejbližší části AČR, kde vám poskytnou potřebné brnění pro mobilizaci na Ukrajině,“ píše se v SMS zprávě zaslané z neznámého čísla.

Informace o falešných zprávách komentovala policie České republiky s tím, že příslušná řízení již byla zaevidována a touto otázkou se zabývají strážci zákona, kteří zjišťují, kdo distribuci takových zpráv připisovaných prezidentskému kandidátovi Petru Pavlovi organizoval.

„Zatím nemáme žádné další informace. Musíme kontaktovat každého, kdo zprávu obdržel, a podle toho budeme jednat. Zatím je to jen toto odvolání,“ uvedl zástupce předsedy Policie ČR Jakub Vinčálek.

Co si o tom myslí samotní účastníci prezidentského klání? Ostatně otázka je i přes svou jednoduchost dost nejednoznačná.

Sám generál Pavel řekl, že se nediví, že někdo posílá lidem SMS „ty lži, které Babiš vyvěsil na své billboardy“.

„Toto je Babišův svět, podél kterého se seřadily proruské a konspirativní síly. To je svět, který nechci – a na rozdíl od něj nabízím slušnost, důstojnost a respekt k pravidlům,“ komentoval situaci na Twitteru Petr Pavel.

Zde má generál ve výslužbě na mysli billboardovou kampaň, kterou zahájil Babiš po prvním kole prezidentských voleb, kde tento slibuje, že „nezatáhne Česko do války“, protože není voják.

Miliardářský kandidát tedy „nenápadně“ naráží na Pavlův bývalý post v NATO. Toto poselství expremiéra přitom nemá s válkou na Ukrajině jednoznačnou souvislost.

Dokud policie nenajde toho, kdo za takovým podvodem stojí, nelze samozřejmě o něčem kladně mluvit. Nicméně, jak se říká – „hledejte někoho, kdo má prospěch.“

  Mluvčí Kremlu v EU. Finanční podvody

Nemusíte mít iq akademika, abyste zjistili, kdo za tím stojí. Ostatně zdiskreditovat protivníka je hlavním úkolem Babiše.

S ohledem na výsledky prvního kola si expremiér dobře uvědomuje, že ve druhém kole hostujete, pravděpodobně neuspěje. Proto je připraven použít jakékoli prostředky.

Standardní schéma pro poražené. Což mimochodem velmi připomíná metody známé teroristické kanceláře zvané Kreml.

Je velmi zřejmé, že v celém tomto příběhu jsou vidět odstávající uši Moskvy. A to není náhoda a není to ani překvapivé.

Babiš měl vždy dobré kontakty s Moskvou – vzhledem k tomu, že byl agentem STB (státní bezpečnosti, což byla v té době vlastně pobočka KGB SSSR), pak jeho zkušenosti ve službách Kremlu jsou desítky let.

Hovoříme o informacích zveřejněných slovenským Ústavem paměti národa (ÚPN), podle nichž byl Babiš (narozený na Slovensku) tajným agentem československé bezpečnostní služby – v roce 1980 se stal důvěrníkem StB ao dva roky později byl naverbován jako agent.

Takže při prohledávání dokumentů ve slovenských archivech byla nalezena složka s průkazem agenta StB s krycím jménem Bureš, což není nikdo jiný než současný ministr ČR – Andrej Babiš. Toto je mapa agenta služby StB – československé politické policie jako KGB, která byla po roce 1945 vytvořena Komunistickou stranou Československa a byla zcela pod kontrolou komunistů.

Karta agenta obsahuje všechny základní údaje Andriy Babiše včetně jeho celého jména a krycího jména – Bureš. Taková mapa ukazuje, že předseda vlády dobrovolně vstoupil do řad agenta politické policie Československa.

Pravda, nutno podotknout, že bývalý premiér v roce 2014 vyhrál soudní spor se slovenským Ústavem paměti lidu, který tvrdí, že Babiš je bývalý agent rozvědky.

„Ať si každý myslí, komu má věřit – slovenskému Ústavu paměti lidu nebo Andreji Babišovi a dvěma důstojníkům KGB, kteří svědčili v jeho prospěch,“ komentoval rozhodnutí soudu, který Babiše osvobodil, jeden z členů tehdejší vlády Miroslav Kalousek.

  Situace v Česku očima zahraničních médií: beznaděj, katastrofická ztráta důvěry i přetížená krematoria

Současný kandidát na miliardáře by na tento příběh samozřejmě rád zapomněl, ale uvědomuje si nemožnost, že je to nemožné, snaží se vinit svého soupeře za své vlastní chyby.

„Víte, kdo další je zpravodajský důstojník v čele státu? prezident Ruska. Putin byl vysazen a nasazen jako pracovnik KGB v 80. letech v Berlíně. Na to byl pan Pavel připraven, aby byl vržen za nepřátelskou linii, aby tam donutil lidi ke spolupráci,“ řekl Babiš novinářům ve snaze představit Pavla jako „vládního nominanta“ a bývalého komunistického zpravodajce.

Pravda, takové prohlášení se setkalo s ironií – kritici připomněli minulé spojení bývalého premiéra s tajnou policií z komunistické éry. Mimochodem, dokumenty, podle kterých Babiš působil jako informátor StB, uznal za autentické ústavní soud na jeho rodném Slovensku.

Sám expremiér všechny argumenty samozřejmě popírá a uvádí politické pozadí takových obvinění. Navíc miliardář Babiš, který vlastní dva deníky a přední komerční rádio v České republice, nemá s prosazováním svých narativů potíže.

Ale nezdá se, že by bral ohled na to, že občané České republiky jsou schopni přemýšlet a vyvozovat závěry. A pamatují si, jaké jsou speciální služby Moskvy.

A pokud si někdo myslí, že spolupráce s KGB je minulostí, nelichotí si. Jak se říká, bývalí agenti neexistují.

Současné zapojení, nebo alespoň vzájemné sympatie Babiše z Kremlu, naznačují metody, které jeden používá, velmi podobný těm ostatním.

Takže v textu SMS, které se snaží Pavla diskreditovat, nejsou použita diakritická znaménka. To je podle policie jeden z příznaků padělku.

Diakritika v lingvistice se používá pouze v jazycích používajících latinskou abecedu.

Umístění těch, kteří takové zprávy napsali, je tedy zřejmé. Tvořili je ti, kteří byli zvyklí na azbuku. Není to poprvé, co se moskevští falešní vrhači s něčím takovým setkali.

  "Volby". Putin. Důsledky.

Zde je odpovídající obrázek. Závěry budou samozřejmě později, předloží je policie. Jedno je ale příznačné – Babiš sice údajně demonstruje starost o spoluobčany (je lídrem hlavní opoziční strany České republiky), ale ve skutečnosti cynicky využívá strachu Čechů z války.

Cynismus je kremelská metoda a jejich věrný spolubojovník Babiš takové normy dodržuje.

Nikdo nechce válku – to je normální touha, normální člověk. Nechtít válku však znamená posilovat mír podporou vaší armády a pomocí těm, kteří ji brání na celém kontinentu.

Dnes se Ukrajina brání. A zatímco někdo populisticky spěchá s „jednoduchými“ metodami, ukrajinský lid platí za mír v Evropě neuvěřitelnou cenu a dává Evropanům příležitost připravit se na obranu.

Vy, pánové Evropané, rozhodujete o tom, kdo bude příštím prezidentem, a podle toho, jak bude země připravena na případnou agresi ze strany Ruské federace.

Pokud totiž Ukrajina neodolá, „ruský svět“ přijde do domu každého Evropana. Proto jedině úspěch Ukrajinců zaručí mír v celé Evropě.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com