Plíšková neprošla do semifinále Australian Open, prohrála s Linetteovou

Tenistka Karolína Plíšková se do semifinále Australian Open neprobojovala. S Polkou Magdou Linetteovou prohrála po hodině a 29 minutách 3:6, 5:7. Linetteová dál posouvá v Melbourne osobní grandslamová maxima a vyzve v boji o finále Bělorusku Arynu Sabalenkovou.

Postup do semifinále naopak slaví ve čtyřhře Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Obhájkyně loňského titulu a nejvýše nasazený pár porazil americko-nizozemskou dvojici Desirae Krawczyková, Demi Schuursová 6:2, 6:3. České tenistky se utkají o finále s ukrajinsko-rumunskou dvojicí Marta Kosťuková, Elena-Gabriela Ruseová.

Turnajová třicítka Plíšková nepotvrdila proti Linetterové roli papírové favoritky a nezopakuje v Austrálii semifinálovou účast z roku 2019. S polskou soupeřkou prohrála podruhé za sebou a potřetí z deseti vzájemných zápasů. Naposledy na rodačku z Poznaně nestačila v listopadovém turnaji o Pohár Billie Jean Kingové.

„Z výsledku jsem velmi zklamaná. V posledních dvou týdnech se mi docela dařilo. Ani dnes to nebylo špatné, ale soupeřka mi to hodně ztížila. Hrála dobře od základní čáry a já jsem nedokázala najít na kurtu místo, kam bych zahrála vítězný úder. Servis dnes také nebyl nijak skvělý,“ řekla na tiskové konferenci Plíšková.

Bývalá světová jednička Plíšková doplatila ve čtvrtfinále na 36 nevynucených chyb, soupeřka jich měla 16. Česká tenistka udělala také sedm dvojchyb. Na první grandslamový titul tak nadále čeká.

„Nevím, proč mi servis dnes nešel. Občas takové dny přijdou. Možná to bylo i soupeřkou, která mi řadu dobrých podání vrátila zpět a dostala mě pod tlak. Nedala mi nic zadarmo. Nesehrála jsem špatný zápas, ale určitě dokážu hrát lépe,“ uvedla Plíšková.

Plíšková vstoupila do utkání brejkem, který ale vzápětí nepotvrdila. V šesté hře přišla o servis znovu, Linetteová se ujala vedení 4:2 a přestože si Češka v závěru vypracovala ještě jeden brejkbol, Polka nakonec první set dopodávala. Rodačka z Loun přišla o set poprvé na turnaji.

  Vedení hokejové Sparty odvolalo kouče Pateru s asistentem Martincem

Ve druhé sadě odvrátila Plíšková šest brejkbolů, sama ale dva nevyužila. Rozhodující chvíle přišla v jedenácté hře, kde Linetteová servis české hráčky znovu prolomila a následně dotáhla duel k postupu.

„Získala jsem tu nějaké body, což je určitě pozitivní. Dnes jsem ale velmi zklamaná, protože jsem myslela, že to je zápas, který jsem měla a mohla vyhrát,“ dodala Plíšková.

Linetteová pokračuje v životním turnaji a stala po Agnieszce Radwaňské a Ize Šwiatekové třetí Polkou, která se posledních osmi ročnících dostala na Australian Open mezi nejlepší čtyři hráčky. Před Plíškovou vyřadila také světovou čtyřku Francouzku Caroline Garciaovou či bývalou dvojku Estonku Anett Kontaveitovou.

Sabalenková vyřadila Vekičovou a vyzve v semifinále Linetteovou

Poslední semifinalistkou Australian Open se stala Běloruska Sabalenková. Světová pětka porazila Chorvatku Donnu Vekičovou 6:3, 6:2 a vyzve v boji o první grandslamové finále Linetteovou. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Jelena Rybakinová z Kazachstánu a Běloruska Viktoria Azarenková.

Čtyřiadvacetiletá Sabalenková se probojovala v Melbourne mezi čtyři nejlepší hráčky poprvé v kariéře. Turnajová pětka neztratila ani v devátém letošním utkání set a Vekičovou porazila za hodinu a 51 minut. V duelu zaznamenala devět es a 38 vítězných míčků.

O dva roky starší Vekičová, která v osmifinále vyřadila Lindu Fruhvirtovou, doplatila na 13 dvojchyb. V duelu využila jen dva ze 14 brejkbolů, Sabalenková prolomila servis soupeřky pětkrát.

Dnešní program pokračuje čtvrtfinálovými zápasy mužů. V souboji dvou Američanů na sebe narazí Tommy Paul a Ben Shelton. Devítinásobný vítěz turnaje Srb Novak Djokovič poté vyzve nasazenou pětku Andreje Rubljova z Ruska.

Grandslamový turnaj Australian Open

(tvrdý povrch, dotace 76,5 milionu australských dolarů):

Ženy:

Dvouhra – čtvrtfinále:

Linetteová (Pol.) – Karolína Plíšková (30-ČR) 6:3, 7:5, Sabalenková (5-Běl.) – Vekičová (Chorv.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra – čtvrtfinále:

  Hokejisté mají po 10 letech medaili, v boji o bronz porazili Američany 8:4

Krejčíková, Siniaková (1-ČR) – Krawczyková, Schuursová (6-USA/Niz.) 6:2, 6:3.

Junioři:

Dvouhra – osmifinále:

Tien (USA) – Filip (ČR) 6:0, 6:2.

Čtyřhra – osmifinále

Frusina, Hrazdil (USA/ČR) – Jones, Panarin (5-Austr./Rus.) 4:6, 6:4, 10:6.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com