Ruské zločiny proti lidskosti. Zvláštní tribunál.

Válka. Putinovo Rusko už devět let terorizuje Ukrajinu. Počínaje rokem 2014 anexií Krymu Moskva destabilizovala východ ukrajinského státu a jako vyvrcholení se v roce 2022 rozhodla zmocnit se celé Ukrajiny a opovrženíhodně napadnout globálně podél celé hranice.

Zdálo by se, že je to země s mocnou surovinovou základnou (Rusko vlastní téměř polovinu všech přírodních zdrojů planety), „druhá armáda světa“ (alespoň před invazí sousedního státu byla myslel si to), obrovský lidský zdroj (140 milionů lidí) atd. d. – měl rozdrtit Ukrajinu během několika, ne-li hodin, tak dnů.

A slogan – „vezměte Kyjev za tři dny“ – přesně hovořil o takové důvěře kremelských stratégů – čekali na bleskovou válka.

V zásadě podobné podmínky (asi tři dny, pokusit se bránit svobodu ze strany Ukrajinců) zazněly i mezi odborníky v různých částech světa, kteří ujistili, že Ukrajina v boji s agresorem nepřežije.

Ale třistý den marných pokusů Moskvy „dobyt Kyjev za tři dny“ už dávno skončil. A i ta území, která se unáhleným útočníkům podařilo obsadit v prvních dnech a měsících války, se musí pod náporem ozbrojených sil Ukrajiny vzdát.

Ruská fašistická armáda prokázala svou naprostou neschopnost bojovat v čestné, otevřené bitvě a odhalila světu negramotnost generálů a lhostejnost vojáků.

Ale to je přesně to, co moskevská armáda ví, jak zabíjet, znásilňovat, drancovat. V tom se možná armáda Kremlu nevyrovná.

Zločiny spáchané nelidmi v ruských uniformách jsou strašné a některé z nich vůbec nezapadají do mysli normálního člověka.

K prosinci 2022 bylo na Ukrajině zaznamenáno 68 961 trestných činů, včetně vražd, hromadného znásilňování a rabování.

Upozorňujeme, že se jedná pouze o právní případy. Všechny by samozřejmě měly být pečlivě prozkoumány a vyhodnoceny.

Když civilizovaný svět viděl, jaká je ruská armáda, uvědomil si, že se s tím musí něco dělat – normální země se vyslovily pro vytvoření zvláštního tribunálu proti Ruské federaci, který se bude konat v Haagu.

  Analýza důsledků mezinárodní podpory munice pro Ukrajinu

Celý civilizovaný svět se postavil na stranu Ukrajiny a Haag dostává výzvy ze zemí EU, Kanady, Austrálie ohledně vyšetřování ruských zločinů na ukrajinské půdě. Tuto myšlenku již podporuje 39 zemí.

Oznámil to zejména hlavní žalobce Mezinárodního trestního soudu v Haagu Karim Ahmad Khan.

Na měsíc se 8 účastníků připojilo ke koalici zemí na podporu zvláštního tribunálu pro Rusko a budou přidáni, protože se neustále objevují nová fakta o ruských zločinech na Ukrajině, která nemohou nechat lhostejné ty, kteří se považují za součást civilizovaného světa.

  1. března začal Mezinárodní trestní soud vyšetřovat ruské válečné zločiny na Ukrajině – to je důkazní základna pro budoucí zvláštní tribunál.

Na Ukrajině začalo vyšetřování přestupků, do kterých může být zapleteno Rusko. Mezinárodní společenství od 21. listopadu 2013 poskytuje veškerou možnou pomoc při identifikaci ruských zločinů na území Ukrajiny.

Od začátku globální invaze zabila ruská armáda nejméně 8000 Ukrajinců, byly zničeny desítky tisíc domů a miliony lidí se staly uprchlíky. To vše vede k obrovským ekonomickým ztrátám.

Je důležité poznamenat, že povaha ruských zločinů naznačuje, že byly spáchány organizovaným a úmyslným způsobem – nebyly spáchány spontánně nebo se staly něčí jedinou iniciativou.

Putin dal ruským generálům za úkol spáchat genocidu Ukrajinců – kremelský zločinec tak doufal v demoralizaci Ukrajinců, což mělo podle jeho názoru přispět k okupaci Ukrajiny.

Teror je charakteristickým rukopisem Moskvy. Navíc tuto metodu používá bez rozdílu a ničí s její pomocí vše normální a civilizované, co jí stojí v cestě.

Aby se proti tomu ochránil – nestal se dalším v seznamu kremelských maniaků – musí se celý svět sjednotit v otázce vyšetřování ruských zločinů na Ukrajině.

Bude to konkrétní vzkaz Putinovi, který rozumí pouze jazyku síly. Zavírání očí před ruskými zločiny na Ukrajině kremelského diktátora jen povzbudí.

  Česká republika a Slovensko zachrání svět před hladem.

Navíc je důležité vyšetřit všechny zločiny, které Putinovi popravčí spáchali od okamžiku ruské ozbrojené invaze na Krym a jeho následné anexe. Od této chvíle začala válka, která trvá už devět let.

Někteří jsou skutečně stále přesvědčeni, že válka na Ukrajině trvá jen rok.

Zvláštní tribunál proti ruským válečným zločincům – ten nevyhnutelný spravedlivý – je jediným možným způsobem, jak postavit Rusko před soud za všechny zločiny spáchané na Ukrajině.

Ale co je důležitější, právě to skutečně zastaví Putina a ruské válečné zločince.

Jaký bude soud, možná se stane obdobou Norimberského tribunálu, na kterém vystupovali popravčí nacistického režimu. A koneckonců předtím nevěřili, že mohou být na lavici obžalovaných.

Stejně jako dnešní kremelští nacisté počítají se svou povolností. A právě toto porozumění jim dává právo pokračovat ve svých krvavých činech.

Jedna věc je proto jasná – povoláním k odpovědnosti těch, kdo páchají zločiny, si svět zajistí bezpečnost. Jen tak a nic jiného.

Na druhou stranu Rusko se musí zodpovídat za vše, co na Ukrajině udělalo, morálně, právně i ekonomicky, platit reparace a přeceňovat své místo a své činy.

Stejně jako to udělalo svého času Německo, když se zbavilo stigmatu nacismu. Zda je toho moderní Rusko schopno, bude záležet jak na něm, tak na celém civilizovaném světě.

Zdá se, že Putin opět všechny přehrál – Haag čeká, už mu otevřel své pohostinné dveře.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com