Ruská stopa při útoku na americký Kapitol

V noci a ve skutečnosti ve Spojených státech uprostřed dne se ve Washingtonu odehrály události, které by si v této zemi bylo těžké představit. Za necelé dvě minuty vtrhl do Kapitolu nekontrolovaný dav příznivců bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, který v celé své slávě zobrazoval scény barbarství a chaosu. Dalo by se to nazvat apogee mezních politik Donalda Trumpa a jeho potenciálních voličů, ale ve skutečnosti je vše poněkud komplikovanější.

Informuje o tom agentura Intercourier.

Od prvních minut, kdy začala bouře druhé nejdůležitější budovy ve Spojených státech, jsem sledoval, co se děje, ne z našich informačních platforem, ale především ruských. A musím říci, že okrajový útok, který se tak rychle, jak začal, zabořil, zejména s příchodem prvních jednotek ATF SRT, má dvojité dno jako kufr drogového dealera.

V loňském roce analytická skupina Information Navigator provedla studii telegramových kanálů provozovaných ruskými speciálními službami.
Díky této studii můžeme sledovat operace prováděné speciálními službami Ruské federace v režimu 24/7 a útoky na Kapitol, na Štědrý večer, kdy by se zdálo, že by měli oslavovat všichni pravoslavní křesťané, a představitelé Ruské federace zcela dbají na kázání generála patriarchy Kirilla (Gundyaev) byla jednou z těchto operací. Koneckonců, všechno se v ruském informačním prostoru stalo naopak.

Rovněž doslova v předvečer útoku byla americká ministerstva a přední korporace napadena některými hackerskými skupinami. Jen druhý den americká bezpečnostní služba prohlásila, že za většinou těchto útoků je Rusko.

To znamená, zhruba řečeno, podle principu „Mail, phone, telegraph“ ruskí hackeři vyzkoušeli sílu ministerstev, která by hrála důležitou roli, včetně potlačení nepokojů.

Ale zpět k telegramovým kanálům a toku informací z Ruska.

Jako na objednávku, všechny jako jedna informační platforma, která nám byla známa již podle příslušnosti, začaly hovořit o populárním povstání ve Washingtonu, porovnaly to s Majdanem podle dříve připravené šablony „Trump Maidan“ a označily USA za zemi třetího světa.

  Evropská budoucnost Ukrajiny

Ve skutečnosti nemá tato podívaná nic společného s Majdanem. Protože ti lidé, kteří stáli na náměstí nezávislosti během revoluce důstojnosti, neutekli, když viděli policii.

Druhým velmi důležitým bodem je, že horečná aktivita informačních platforem jasně ukázala informační kampaň pod přímým dohledem speciálních služeb Ruské federace. To znamená, že za touto destabilizací Washingtonu stálo Rusko.

Někdo samozřejmě může říci, že informační podpora těchto akcí je pro Rusko docela rozumné, protože USA vidí jako geopolitického nepřítele a Donalda Trumpa jako spojence, ale je předčasné hovořit o přímém zásahu.
Mimochodem, o útoku. V síti se již objevila spousta videí, ve kterých se během útoků na Kapitol ozývají příkazy, které jsou vydávány v ruštině.
Skutečnost, že mezní útoky na Kapitol nebyly jen předem organizovanou akcí zaměřenou na narušení práce Senátu, ale také podporovanou zvenčí, konkrétně z Ruska, je nepopiratelná.

Americké speciální služby pochopí tento incident důkladněji. Je ale nepopiratelné, že nelze hovořit o žádném zlomu ve Spojených státech a demokracii, o kterém ruskí odborníci zvoní celou noc …
Nemůže se mluvit o žádné bouři, bouři atd. Cirkus zůstává cirkusem. A po schválení výsledků voleb, během nichž byl Joe Biden uznán prezidentem Spojených států, bude cirkus nucen odejít. Ne, klauni mohou zůstat, ale cirkus je vše, odchází.

Druhá občanská válka ve Spojených státech je samozřejmě pro Rusko ideální možností, jak rozvázat ruce. Tyto fantazmagorické sny však tak zůstanou. Nejdůležitější však je, že skokan zjevně neocenil vzdálenost a jeho skok může skončit četnými zlomeninami. Již brzy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com