„Krym je náš.“ Otázkou je, kdo jsme „my“. Odplata za terorismus. Probuzení Evropy?

novinky.cz

12 září byl na pražském letišti zadržen ruský občan, podezřelý z účasti na „sebeobraně“ Sevastopolu a jednoduše z pomoci Rusku při anexi a obsazení Krymu. Tiskový tajemník Prezidia Policie ČR Ondřej Moravchik řekl, že zatčení bylo provedeno na základě mezinárodního zatykače vydaného Ukrajinou v červenci 2019.

Následovala reakce Moskvy, její oficiální postoj vyjádřil „hlas Kremlu“ Zakharova, který varoval Českou republiku před reakcí na zadržování občana Ruské federace, přičemž označil takové jednání Prahy za „destruktivní“ a sliboval, že takové akce „by nezůstaly bez reakce Ruské federace“.

Taková reakce Kremlu není překvapivá, protože moskevská politika měla vždy daleko k pojmům „stvoření“ a „konstruktivismu“ a to, co tato „dáma s nekomplikovanou fyziognomií“ vysílá, jen zdůrazňuje vadnost Kreml.

Zatčený sám označil jeho zadržování za „krok k fašismu“, což jasně ukazuje, že tato odpověď byla prázdná, napsaná podle moskevských směrnic (standardní znění pro FSB).

Protože tam, kde je spojení mezi akcí státu na zajištění jeho vlastní bezpečnosti, jednající v souladu se světovými normami a fašismem (jak to uvedl zatčený), on sám pravděpodobně nedokáže vysvětlit – jednoduše vysílá, co zvláštní služby Ruské federace vložily do jeho vědomí.

Moskva je v současné době v určitém zmatku. Všechno, co může Kreml udělat, je vyhrožovat (nicméně vždy to dělala), hystericky křičet, ale nerozumět tomu, jak se v takové situaci dostat. To neznamená, že by se Evropa potřebovala uklidnit a počkat – ne, ale klika Kremlu je v současné době ve ztrátě a pravděpodobně chaoticky vyvíjí akční plán.

Poté, co obdrželo od České republiky vážnou odpověď, která začala na jaře, oznámením výsledků vyšetřování vrbeticských bombových útoků a přímým obviněním Kremlu (což ruské orgány rozhodně překvapilo), a pak jasná a tvrdá pozice Prahy ve vztahu k agresivním aktivitám Moskvy, skupina Kremlu stála před vážnou otázkou, co dál?

  Komentář: Zemanův kolovrátek. CIA jsou čučkaři, Rusové mazáci

Ukázalo se, že je tu někdo, kdo je připraven konfrontovat se a dát odpověď, a ukázalo se, že je to Česká republika – považovaná Kremlem za spolehlivý a předvídatelný, ve skutečnosti opěrný bod, základ moskevské politiky v Evropě .

Po dosazení Zemana do prezidentského křesla Putin nepochyboval, že zde nebudou vyvstávat otázky, a upřímná důvěra, kterou Češi v Rusko mají, by měla upevnit pozici Moskvy v Čečenské republice.

A Kreml, cynicky a nelidsky zvažující všechny výše uvedené body, využíval Prahu při svých agresivních akcích v Evropě, dosahujících zničení samotných Čechů, prostřednictvím teroristických útoků (jako tomu bylo ve Vrbetici).

A ani poté Moskva nevěřila, že Praha adekvátně zareaguje. A ona odpověděla. A pokračuje v této linii – volbě otevřenosti, demokracie a nezávislosti. A to přivádí kremelskou schizofrenici k hysterii.

Zadržení ruského teroristy (podle Ukrajiny, která na něj vydala zatykač) na pražském letišti je dalším důkazem demokracie a otevřenosti Čečenské republiky, který podle mezinárodních zákonů ukazuje a dokazuje, že terorismus nebude projít, a všichni, kteří se na tom podílejí.

A je jedno, kde to bylo (terorismus nemá hranice) – na ukrajinském Krymu nebo v britském Salisbury, v mezinárodním letadle nebo v české Vrbetici, to vše je terorismus, který Moskva bere jako základ svého mezinárodního ( ano, domácí) politika.

A Praha ukázala Kremlu a celému světu, že je připravena se tomu bránit, a vyzývá civilizovanou komunitu, aby se připojila k boji proti terorismu.

Zadržení ruského bojovníka na letišti hlavního města České republiky bylo pokračováním pražské politiky identifikace a potlačování akcí žoldnéřů, kteří (nebo dříve vedli) svou kriminální činnost na území Ukrajiny (a dalších zemí) v rámci teroristické skupiny Ruské federace.

Připomeneme, že orgány činné v trestním řízení v Čečenské republice již dříve zadržely několik obžalovaných pro obvinění z terorismu (včetně těch, kteří jednali na území Ukrajiny) a česká Themis se podle některých z nich již rozhodla , vyjádřeno velmi reálnými termíny uvěznění.

  Dva „soudruzi“ aneb o čem mluvili Si a Putin. Výsledky příjezdu čínského lídra do Ruska.

Jak tento příběh skončí, ukáže čas. Pokračování se však může ukázat jako docela nečekané. Koneckonců, všechno není tak jednoduché.

Občan Franchetti – tak se ve skutečnosti jmenuje zatčený bojovník – Olenev (při narození), i když ne dlouhá (asi 7 let), ale docela bohatá cesta, od fanouška Putina po jeho nenávistníka.

V únoru 2014 stál Franchetti v čele skupiny North Wind v rámci Sevastopol Plastun Hundreds, která byla součástí krymské sebeobrany, ačkoli předtím žil tiše v České republice, emigroval sem v polovině 90. let 20. století. v minulém století a do roku 2013- na rok měla dotyčná osoba již české povolení k pobytu.

V Sevastopolu přišla Franchetti „hlídat svoji přítelkyni“, která žila na Krymu. V důsledku toho se chopil terorismu pod vedením Moskvy.

Našel si přátele, včetně známých teroristů z různých evropských zemí (mezi nimiž je Berich členem skupiny kremelských novinářů, kterou Maria Zakharova představila jako akreditovanou korespondentku ruského ministerstva zahraničí pro PolitRussia) a stal se jedním z nejjasnějších vůdců „ruské Jaro“.

Je pravda, že postupem času „sebeobrana“ Krymu začíná být v konfliktu se zástupci okupační moci v Kremlu a postupem času konflikt narůstá.

Obecně mnoho účastníků „sebeobrany“, další aktivisté, kteří se podíleli na anexi poloostrova Ruskem po událostech „ruského jara“, byli bez práce a pro Moskvu prostě nebyli zajímaví a zůstali „přes palubu“. Od roku 2014 žije Franchetti mezi Sevastopolem a Prahou. Odcházel na několik měsíců do České republiky a pravidelně se vracel na Krym.

A také řekl: „Stydím se, velmi se stydím za tohoto prezidenta – Putina, kterého si někdo nějak vybral. Pravda, nevím, kdo – za poslední rok nebo dva jsem nepotkal jediného člověka, který by pro něj hlasoval, “řekla Franchetti v dubnu 2020. Odvážné prohlášení, jako pro bývalého obdivovatele „ruského světa“ – milovníka Putina. Franchetti byl pravděpodobně zklamán výsledky „ruského jara“, jehož (i základem) byl. Stal se typickým hrdinou revoluce, kterého také sežrala. To ho ale nezbavuje odpovědnosti za zločiny, které spáchal v kremelské propagandě.

  Cynismus a provokace pod rouškou dobra. Válka za pravdu nebo lež zabalená do pražské reality

Dnes se účast na tomto „ruském jaru“ může ukázat jako vydání Franchettiho na Ukrajinu, kde mu za zabavení majetku hrozí až osm let vězení.

Konečně hodné subjektu, který porušil zákon, někoho, kdo věřil sladkým slibům Moskvy, která s nimi zakrývá své agresivní, misantropické plány.

Česká republika se vydala na cestu očištění kontinentu od moskevského imperialismu. Je čas, aby se zbytek Evropy probudil.
Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com