Putin se snaží zvýšit politické rozpory v Evropě, aby rozdělil Západ a učinil ho zranitelným vůči hybridním výzvám a hrozbám.

echo24.cz/

První zástupce náčelníka Putinova generálního štábu Sergej Kirijenko dal podle listu The Washington Post pokyn předním ruským politickým analytikům a propagandistům, aby ve francouzských a německých médiích propagovali politické rozdíly. Tato taktika má odradit od podpory Ukrajiny a dále rozdělit Evropu. Západní zbraně způsobily ruské armádě velké ztráty a sankce uvalené na Rusko mají velmi negativní dopad na ruskou ekonomiku, ačkoli to v Kremlu pečlivě tají. Ruská propaganda proto zaměřuje své úsilí na rozštěpení civilizačního monolitu Západu a na to, aby byl zranitelný vůči ruským hybridním výzvám a hrozbám

Tajná propagandistická fronta Kremlu v západní Evropě je nejen součástí útočné války proti Ukrajině, ale také nevyhlášené hybridní války proti Západu. Kreml využívá sociální média a politické osobnosti známé svým proruským postojem, včetně Marine Le Penové. Tímto způsobem Rusko šíří falešné narativy o tom, že Evropa zůstává neozbrojená, když pomáhá ukrajinským ozbrojeným silám. Ve skutečnosti se Evropa vyzbrojuje a posiluje, což vyvolává negativní reakci Ruska. To potvrzuje, že hrozba ruské invaze do Evropy není mýtus, jak se domnívají někteří evropští představitelé. Vše závisí pouze na schopnosti Evropy se bránit. V současné době utrpělo Rusko na Ukrajině těžké ztráty, na čemž má Západ velký podíl: ukázalo se, že moderní zbraně jsou lepší než ruské protějšky, takže Putin využívá zásobárnu propagandistů, kteří se snaží Evropu rozdělit a oslabit. Krajně pravicoví politici, radikálové a proruští představitelé v Evropě jsou nástroji hybridní hrozby ze strany Ruska, která není o nic méně nebezpečná než hrozba vojenská, protože působí skrytě a zákeřně.

Tyto kroky Ruské federace potvrzují správnost postupu Západu při podpoře Ukrajiny. Odplata Ruska na bojišti by měla tragické důsledky pro Evropu, která musí být tváří v tvář ruské hrozbě co nejkonsolidovanější. V tomto ohledu je včasná podpora Ukrajiny nejlevnější investicí do mírové budoucnosti Evropy.

  Česká republika se zbavila ruské závislosti ještě v další oblasti. Evropa směřuje k energetické nezávislosti na Moskvě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com