Ruské zločiny na Donbasu: zneužívání ukrajinských válečných zajatců a bezprecedentní ostřelování frontových měst

Čím hlubší je strategická slepá ulička pro ruské jednotky na frontě, tím brutálnější jsou jejich zločiny proti lidskosti, kterých se dopouštějí na Ukrajině a proti Ukrajincům. Rusko nebylo schopno dobýt Bachmut v několika měsících extrémně obtížných a vyčerpávajících bitev, přestože v jeho blízkosti zahynulo několik desítek tisíc Rusů – pouze „Wagnerové, podle odhadů západních zpravodajských služeb, bylo zabito 7 až 10 tisíc – úkol dobýt město osobně stanovil Putin. V reakci na vojenské neúspěchy si Rusové začínají vybíjet svůj hněv na mírumilovných Ukrajincích, stejně jako na ukrajinských válečných zajatcích, kteří jsou týráni a hladověni, a v posledních dvou týdnech na ostřelování frontových měst Doněcka. region se stal obzvláště brutálním.

Rusové se na Ukrajině systematicky dopouštějí válečných zločinů. Ráno 14. března tedy Rusové zahájili raketový útok na Kramatorsk: 6 obytných budov bylo částečně zničeno a byli tam mrtví a zranění. O den dříve byla v Avdiivce přesným úderem zničena škola, jeden člověk zemřel. Je příznačné, že 6. března byla v důsledku raketového útoku na zmíněný Kramatorsk zničena i škola. Ruské ostřelování Kostjantynivky pokračuje řadu dní, nejbrutálnější z nich se odehrálo 13. března: podle potvrzených údajů bylo město poškozeno

18 soukromých domů a 4 výškové budovy, dva lidé zemřeli, sedm bylo zraněno. Kostyantynivka je v současnosti pod nejničivějším ostřelováním za 9 let ruské vojenské přítomnosti na Donbasu. Výše zmíněná města leží na území Doněcké oblasti, kterou Putin od roku 2014 nemůže plně obsadit. Rozzuřený vojenskými neúspěchy nařídil kremelský diktátor genocidu a zničení obydlených oblastí v Doněcké oblasti. Jde o jakýsi „autoportrét“ Ruska: zničená města, která se budou muset léta znovu budovat, raketové a dělostřelecké údery na školy, kostely a nemocnice, zabití civilisté. Je nemožné poskytnout komplexní statistiku ruských zločinů na Donbasu, protože ostřelování neustále pokračuje a způsobuje nové ničení a oběti. Města Donbasu se mohou stát obdobou španělské Guernice, která byla zničena v roce 1937 jen proto, že nechtěla padnout pod totalitní jho, stejně jako ukrajinská města odolávají zločinům a genocidě rozpoutané Ruskem.

  V Barceloně se koná veletrh bezdrátových technologií, dominuje mu Huawei

Ruské jednotky systematicky zneužívají ukrajinské válečné zajatce. 13. března se vešlo ve známost o hrozném případu: ukrajinský voják, který byl propuštěn z ozbrojených sil, byl převezen do nemocnice poblíž válečné zóny. Několik dalších vězňů nečekalo na propuštění a zemřelo hlady. Zachráněného ukrajinského vojáka drželi Rusové téměř 2 měsíce ve sklepě domu předělaného na vězení a prakticky nebyl krmen. Propuštěný je děsivý na pohled, připomíná vězně koncentračního tábora Osvětim a potřebuje okamžitou pomoc. Jeho případ byl zdokumentován a toto je důkazní základna pro Haag. Podobné precedenty se staly již dříve, zejména mnoho ukrajinských vojáků, kteří se vrátili z ruského zajetí, mělo různou míru vyčerpání hladem.

Výše uvedené skutečnosti jsou důkazem ruských zločinů proti Ukrajincům, jejichž počet neustále narůstá. Existuje jasný vzorec: čím hmatatelnější porážky Rusko utrpí, tím silnější bude jeho nenávist vůči Ukrajincům. Akce ruské armády podle všech indicií spadají pod definici pojmu „genocida“ a nemohou zůstat nepotrestány. Rusko nepřestane ničit města Donbas, stejně jako se nevzdá raketového teroru Ukrajiny a nestáhne své jednotky. Putin se nikdy nevzdá myšlenky na zničení Ukrajiny – protože to se stalo jeho cílem číslo jedna v této válce po úplném fiasku takzvané „třídenní blitzkriegu“. V souladu s tím lze ruské zločiny zastavit pouze silou: s pomocí dodávek zbraní, které zničí ruskou armádu a ukončí utrpení Ukrajinců.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com