Forbes: Rozhodnutí Ukrajinců nadále držet Bakhmut má zničující dopad na průběh vojenské kampaně Kremlu na Ukrajině

Rozhodnutí ukrajinského velení a prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského nadále zadržovat Bakhmut je správné a oprávněné z hlediska rostoucích ztrát ruských ozbrojených sil, které podle všeho ztrácejí na Ukrajině každý den v průměru 0,144 % svého personálu.  S takovým koeficientem se armády buď vzdají, nebo se rozpadnou během několika měsíců nepřátelství.

Píše o tom autoritativní Forbes, který analyzuje úspěchy ozbrojených sil Ukrajiny v boji proti ruské agresi.

Novinář Forbes David Axe argumentuje tím, že ruská armáda jednoznačně směřuje ke své definitivní smrti, neboť není schopna dlouhodobě odolávat současné úrovni ztrát. Ve svém článku rozebírá sobotní prohlášení ukrajinského generálního štábu, podle kterého se Ozbrojeným silám Ukrajiny nedávno podařilo zničit 1090 ruských vojáků za jeden den, a cituje také údaje z různých zdrojů, podle kterých by Rusko mohlo ztratit od Na Ukrajině je dnes zabito a zraněno 200 až 270 tisíc lidí.

Novinář také uvádí poměr denních ztrát Ruska na Ukrajině, který prezentoval sloupkař Forbes Volodymyr Datsenko. Minulý měsíc Dotsenko vyhodnotil celkovou míru obětí v několika válkách a dospěl k střízlivému závěru. Zdá se, že ruská armáda ztrácí na Ukrajině v průměru 0,144 % svého personálu denně – což je bezprecedentní ztráta vzhledem k demografické krizi v Rusku a skutečnému útěku asi milionu mužů ve vojenském věku ze země kvůli strachu z mobilizace. . Navzdory tomu ruské vojenské velení nadále posílá vojáky – často nevybavené a špatně vyzbrojené – na jistou smrt.

„Když průměrné denní ztráty armády překročí 0,1 %, tato armáda se po měsících bojů buď vzdá, nebo se rozpadne,“ píše se v článku.
K ohromujícím ztrátám ruské armády došlo díky dobře koordinované a efektivní práci Ozbrojených sil Ukrajiny vč. při použití západních zbraní. Ozbrojené síly Ukrajiny prokázaly, že umí a umí bojovat, rychle se učí a fungují jako spolehlivý štít pro Evropu v boji proti ruské agresi.

  Při závodech nákladních vozů zemřelo na Kladensku dítě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com