Petr Pavel se setká s prezidentem Steinmeierem a kancléřem Scholzem

Český prezident Petr Pavel se dnes v Berlíně setká s německým kolegou Frankem-Walterem Steinmeierem a se spolkovým kancléřem Olafem Scholzem. Německo je po Slovensku a Polsku třetí zemí, kterou Pavel po nástupu do funkce navštívil. Pavel o cestě řekl, že ji chce využít ke znovunastavení prezidentských vztahů a že v Berlíně neočekává žádná sporná témata.

Vrcholem Pavlova programu je dopolední návštěva zámku Bellevue, berlínského sídla německého prezidenta. Steinmeier přivítá českého prezidenta s vojenskými poctami. V kancléřství, kde je Pavel očekáván pozdě odpoledne, jsou vojenské pocty vynechány, neboť je přijetí považováno za běžné setkání kancléře s prezidentem.

Během dne navštíví Pavel Památník berlínské zdi, kde uctí oběti rozdělení německé metropole a kde se setká s krajany. Odpoledne vystoupí s přednáškou v Německé společnosti pro zahraniční politiku (DGAP) a bude jednat s experty opoziční Křesťanskodemokratické unie (CDU) pro zahraniční a bezpečnostní politiku.

Před přijetím u kancléře bude Pavel hovořit se Steinmeierovým předchůdcem Joachimem Gauckem. Schůzka se uskuteční na českém velvyslanectví.

ČTK

  Hlavně zodpovědně, shodli se experti po jednání se Zemanem na rozvolňování

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com