Majitel Seznamu Lukačovič vypsal odměnu na dopadení vyděrače. Milion za každý rok, který si odsedí

Výhrůžné a vyděračské zprávy, které obdržel od anonymního vyděrače, zveřejnil na sociálních sítích majitel společnosti Seznam.cz Ivo Lukačovič. Neznámý člověk po něm požaduje zaplacení vysoké částky v bitcoinech. Pokud prý peníze neobdrží, způsobí škody jeho společnosti a zmínil i Lukačovičovu rodinu. Podnikatel reagoval tak, že na anonyma vypsal odměnu. Za každý rok, který vyděrač stráví ve vězení, dostane prý ten, kdo ho pomůže dopadnout, jeden milion korun.

S teroristy a vyděrači se nevyjednává. Takovou zásadu jasně stanovil podnikatel a majitel společnosti Seznam.cz poté, co čelil výhrůžkám anonymního vyděrače. Ten mu vyhrožuje mimo jiné posíláním poplašných zpráv do jeho společnosti, a především tím, že – jak píše – ani podnikatelova rodina není tak anonymní, jak si myslí. Lukačovič napsal, že se obrátí na policii. Zároveň ale na dopadení pachatele vypsal finanční odměnu.

„Nabízím několik milionů Kč jako odměnu za vypátrání a pravomocné odsouzení majitele Bitcoin peněženky „bc1q5emlck4402nlctp3ss7cewkc4nsrewwujh0jd7“. Dostaneš tolik milionů Kč, kolik on dostane let natvrdo. Pokud půjde sedět na 5 let, ty dostaneš třeba 5 milionů korun,“ napsal podnikatel na sociální sítě s tím, že se hodlá obrátit také na Policii ČR. Právě v bitcoinech požaduje vyděrač zaplacení částky blížící se minimálně k šesti milionům korun.

Jak uvedl server Novinky, anonym se měl rovněž přihlásit k oznámení o umístění bomby v některé z budov společnosti Seznam z roku 2021. Policie tehdy evakuovala 10 budov a tisíce zaměstnanců nemohly pracovat. Bomba se nenašla.

Zdroj: Forum24

  Od pátku jsou zakázány vnitřní akce na stání nad 10 lidí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com