Při nočním požáru stavebních buněk v Brně zahynulo osm lidí

Osm lidí zemřelo při nočním požáru unimobuněk v Plotní ulici v Brně. Požár vypukl po 2:00 ráno, hasiči jej už zlikvidovali. Příčinu vyšetřují policisté.

Osm lidí zahynulo při nočním požáru stavebních buněk v Plotní ulici v Brně. Požár vypukl po 2:00 ráno, hasiči jej zlikvidovali před 7:00. Jeho příčinu budou nyní zjišťovat policisté a hasiči, řekli ČTK jejich mluvčí. Policejní mluvčí Pavel Šváb uvedl, že šlo o 12 spojených takzvaných unimobuněk. „Jejich totožnost budeme zjišťovat, nabízí se, že šlo o lidi bez domova,“ uvedl. Hasiči s požárem bojovali velkou část noci.

„Hořet pravděpodobně začalo po 2:00, na místo jsme přijeli ve 2:30 a začali jsme hasit čtyřmi vodními proudy,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák. Až do rána hasiči rozebírali konstrukce a dohašovali skrytá ohniska.

Na místě zasahovali také záchranáři. “ Na místo jsme vyslali tři prostředky včetně inspektora provozu, na místě ale nebyl nikdo, komu bychom mohli pomoci, uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

K čemu stavební buňky na místě sloužily, není jasné, majitele zatím hasiči nekontaktovali. Z fotografií na mapových portálech vyplývá, že šlo o nepoužívané stavební buňky, které stály na místě dlouho. Byly obrostlé zelení a částečně i zakryté plachtou. Celé dopoledne budou hasiči s policisty zjišťovat, co se na místě stalo, škodu zatím vyšetřovatelé nevyčíslili.

ČTK

  Nemocnice se připravují na očkování dětí, dohlížet budou pediatři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com