Další Vrabelova neúspěšná demonstrace. Stalo se mu to, čeho se bojí každý revolucionář

Proruský aktivista Ladislav Vrabel při pochodu Prahou.

Ladislav Vrabel má za sebou svoji další neúspěšnou demonstraci. V sobotu odpoledne postávalo pod jeho pódiem na Václavském náměstí jen několik stovek lidí. Vrabelovi se tak stalo to nejhorší. To, co je zlým snem každého revolucionáře. Nejde o policejní zásah, nejde o soud a odsouzení za vypouštění poplašné zprávy. To nejhorší, co se může každému revolucionáři stát je, že přestane zajímat lidi. A to přesně se děje Vrabelovi.

Dávno pryč je loňské září, kdy se mu v panice z vysokých cen energií podařilo dostat na Václavák nižší desítky tisíc lidí, kteří se báli toho, co bude. Postupně o všechny tyto tisíce lidí přišel a zbyla mu jen hrstka trvalých milovníků Ruska a odmítači NATO a EU. Lidé, kteří tady byli, jsou a budou. Nikoho nového na svoji cestu za jakousi vysněnou revolucí zlákat nedokázal. To je jasný závěr sobotní demonstrace.

A co víc, sobotní demonstrace byla nudná. Organizátoři se ji účastníkům snažili zpestřit procházkou po centru Prahy přes Staromák na Malostranské náměstí, ale ani to nepomohlo. Na akci zaznělo to, co už všichni slyšeli mnohokrát. Obrana Ruska, skoro jakoby na Ukrajině vraždící Rusové byli ti napadení. Tradiční a vytrvalá kritika vlády, zákonů, soudů, NATO, Evropské unie a podobně. Poměrně legrační novinkou je boj Ladislava Vrabela proti jeho konkurentovi Jindřichu Rajchlovi. Proti tomu se totiž na akci vymezil několikrát.

Například v závěru akce řekl přítomným, že jejich kamaráda zadržela policie. Jde o toho pána, který měl na demonstraci PRO na sobě odznak s písmenem Z, které používají ruští okupanti na Ukrajině a dále nášivku propagující vrahy z Wagnerovy armády. Muž opět v sobotu zřejmě propagoval ruské vraždění na Ukrajině, proto ho policisté odvezli. Vrabel když sobotní incident popisoval, tak několikrát zmínil, že onoho demonstranta udala při své akci politická strana PRO a proto má teď takové problémy, chudák.

  Median: Hnutí ANO už není lídrem, volby by vyhráli Piráti a STAN

Ladislav Vrabel je ve složité situaci. Lidé mu vytrvale ubývali, až zbylo jen několik stovek věrných a s takovou hrstkou žádnou revoluci nevymyslí. Na scéně má konkurenta Rajchla, který loví ve stejném rybníku.

Vrabel už lidem nemá co slibovat. Ví, že žádný jeho plán neuskuteční. Pravděpodobně asi tuší i to, že jestli vymyslí novou politickou stranu, kde bude společně se stalinistou Skálou a Paroubkem, pro kterého to bude asi tak zhruba patnáctá strana ve které bude, tak žádné úspěchy čekat nemůže.

Takže co teď? Teď už zbyla jen ta finanční sbírka, na kterou mu důvěřiví lidé posílají svoje peníze.

Zdroj: forum24

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com