Je to otázka několika hodin. Kadyrovci jsou připraveni nahradit wagnerovce u Bachmutu

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov na sociální síti Telegram napsal, že je připraven vyslat do Bachmutu čečenské jednotky, aby nahradily vojáky Wagnerovy skupiny, kteří chtějí údajně město opustit. Vůdce wagnerovců Jevgenij Prigožin již dříve obvinil ruské vojenské vedení, že nedodává svým bojovníkům munici, kvůli čemuž dochází k vysokému počtu obětí.

„Pokud se bratr Prigožin a jeho skupina stáhnou z Bachmutu, generální štáb přijde o zkušenou bojovou jednotku. Ale bratr Kadyrov a jeho prapor ji v Bachmutu nahradí,“ napsal čečenský vůdce Kadyrov na Telegram s tím, že pokud tento scénář nastane, jeho bojovníci jsou připraveni vyrazit a zaujmout pozice. „Je to otázka několika hodin,“ dodal Ramzan Kadyrov.

Jevgenij Prigožin se už dříve vyjádřil na adresu vedení ruského ministerstva obrany, že 10. května stáhne své vojáky z Bachmutu. Tvrdil, že důvodem je skutečnost, že ruské ministerstvo obrany neposkytuje jeho bojovníkům dostatek munice. Ozbrojené síly Ukrajiny se však k jeho tvrzení, že jeho vojáci začnou opouštět Bachmut, staví skepticky.

Kadyrov v příspěvku na Telegramu vyzval Prigožina, ruského ministra obrany Sergeje Šojgua a náčelníka generálního štábu ruských ozbrojených sil Valerije Gerasimova k uzavření míru. Veřejné hádky podle něj snižují motivaci ruských ozbrojených sil i občanské společnosti.

„Jsem zklamán, když slyším Prigožinova tvrzení, a dvojnásobně zklamán, že vedení ruského ministerstva obrany nereagovalo a nesetkalo se s vedoucími představiteli Wagnerovy skupiny,“ dodal Kadyrov.

Kadyrovci se podle něj také denně potýkají s problémy v oblastech, za které jsou zodpovědní, a přesto si jejich velitelé nikdy nestěžují na internetu, ale raději upozorňují na jakékoli problémy prostřednictvím interních komunikačních kanálů s vedením.

„Je špatné natáčet těla zabitých bratrů ve zbrani, aby se to dostalo na veřejnost. Nikdy to nedělejme,“ dodal Kadyrov v narážce na Jevgenije Prigožina.

  Rusko v noci podle ukrajinských úřadů útočilo drony na Kyjev

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com