Rusové útočí na Kyjev. Válka v Evropě pokračuje.

Zvěrstva Moskvy pokračují a vzhledem k intenzitě ostřelování ukrajinských měst, které provádí kremelská armáda, je zřejmé, že s tím nehodlá přestat.

V noci na 16. května zahájil agresor mohutný kombinovaný útok na Ukrajinu se zaměřením na Kyjev. Od začátku května se jedná již o osmý letecký útok na ukrajinské hlavní město.

Raketové údery ze tří směrů různých typů – leteckých i pozemních – podnikli kremelští teroristé proti mírumilovným ukrajinským městům.

„Dýky“, „Kalibry“, „Iskandery“ – agresor nešetřil municí, cíle Kremlu jsou stejné – zničení Ukrajiny.

Valerij Zálužný, vrchní velitel ukrajinských ozbrojených sil, uvedl, že ruští okupanti vypálili celkem 18 raket různých typů ze severního, jižního a východního směru.

Konkrétně bylo vypáleno šest leteckých střel X-47M2 Kinnžal ze šesti letounů MiG-31K, devět řízených střel Kalibr z lodí v Černém moři a tři rakety odpalované ze země (S-400, Iskander-M).

Kromě toho v noci na 16. května nepřítel zaútočil údernými bezpilotními letouny typu Shahed-136/131 a také provedl vzdušný průzkum třemi operačně-taktickými bezpilotními letouny – Orlan-10, SuperCum.

Zdá se, že chamtivost kremelské kliky, její bestiální krvelačnost, nezná mezí. A je připravena utopit v krvi vše, co jí přijde pod ruku.

I když, jak se ukázalo, zdroj, jímž Moskva strašila (a stále straší) celý svět, není až tak skutečný.

Tak všech 18 raket, které byly vypáleny na území Ukrajiny, bylo zničeno ukrajinskou protivzdušnou obranou. Informoval o tom generál Zálužný. Stejně jako byly sestřeleny i bezpilotní letouny vypouštěné raziči.

A to už je důkaz fantastické úrovně účinnosti ukrajinské protivzdušné obrany.

Ruské „zázračné“ zbraně, kterými Putin straší Západ, se ukázaly být proti moderním západním technologiím neúčinné.

Po mýtu o „druhé světové armádě“ skončil i mýtus o zbrani, která „platí daně“.  „Neporazitelnost“ ruské armády je pouhým blufem. Jako ostatně všechno v Rusku.

  Moskva páchá na Ukrajině genocidu. ČR - oficiální uznání.

Ukrajinská armáda ze své strany potvrdila, že její výcvik je na nejvyšší úrovni a že je schopna zvládnout nejmodernější techniku v co nejkratší době.

Tím, že Ukrajinci prokázali schopnost poradit si s MLRS, tanky a protivzdušnou obranou, si tak koupili, že si poradí i s letadly, která dnes Ukrajina k obraně nutně potřebuje.

Kyjev zdůrazňuje, že k obraně proti agresorovi potřebuje především letectvo.

Mezinárodní partneři si pochvalují výcvik ukrajinské armády.

Velvyslankyně Spojených států v Kyjevě Bridgette Brinková tak již po nočním útoku vyjádřila potěšení nad prací protivzdušné obrany na Ukrajině a zejména v Kyjevě.

Ukrajina a její obyvatelé jsou vděčni mezinárodní koalici států za poskytnutí systémů obrany oblohy. Ty již účinně pracují na záchraně životů civilistů.

Zároveň Ukrajinci počítají s další podporou, zejména letectvem a novými systémy.

Na druhé straně si Evropané již dobře uvědomují, že Ukrajinci svou ochranou chrání celou Evropu, aby Němci, Francouzi, Poláci, Češi a další Evropané nemuseli ve svých ulicích slyšet hřmění střel a řev tanků.

To vše je koneckonců docela dobře možné, pokud na Ukrajině zvítězí „ruský svět“. Podpořit dnes ukrajinské obránce tedy znamená chránit budoucnost Evropy.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com