Rozsáhlý noční útok na Kyjev si vyžádal nejméně jednoho mrtvého

Při rozsáhlém nočním útoku na Kyjev zemřel nejméně jeden člověk a další tři lidé utrpěli zranění. Informovala o tom dnes agentura Ukrinform s odvoláním na vojenskou správu města, podle níž šlo o nejrozsáhlejší útok drony na Kyjev od začátku ruské agrese. Na ukrajinskou metropoli jich zaútočilo přes 40. Letecký poplach platil i v dalších regionech napadené země.

V Kyjevě v noci na dnešek letecký poplach podle ruskojazyčné verze BBC trval přes pět hodin. Zdejší úřady opakovaně vyzývaly obyvatele, aby zůstali v krytech, ve městě bylo slyšet výbuchy, pracovala protivzdušná obrana.

„Předběžně šlo nejmasivnější útok bezpilotních letounů na hlavní město od začátku plnohodnotné invaze,“ uvedl šéf zdejší vojenské správy Serhij Popko, podle něhož Rusko v několika vlnách nasadilo bezpilotní letouny íránské výroby. Protivzdušná obrana jich podle Popka sestřelila přes 40.

Vitalij Kličko, starosta města, které dnes bude slavit 1541. výročí svého založení, uvedl, že v důsledku útoků i sestřelení dronů vypukl požár na střeše devítipatrové budovy, byla poškozena sedmipatrová budova a začal hořet sklad. Obětí útoků se stal 41letý muž.

Za tento měsíc byl útok na Kyjev už 14.

Výbuchy byly v noci na dnešek hlášeny také ze Sumské a Žytomyrské oblasti.

ČTK

  Sněmovna reprezentantů schválila sociální a klimatický balík

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com