U Moravské Třebové zemřeli tři lidé při nehodě, dva lidé zranění

Tři lidé dnes odpoledne zemřeli při nehodě tří osobních a jednoho nákladního auta u Moravské Třebové na Svitavsku. Silnice I/35 bude několik hodin zavřená. ČTK to řekly mluvčí policie a záchranářů. Tragická nehoda se tam stala také v půlce dubna.

Nehoda se stala dnes po 13:00 směrem od tunelu Hřebeč na Koclířov. Srazilo se nákladní auto a tři osobní. Tři lidé zemřeli na místě, zdravotníci jim pomoci nemohli. Jeden člověk je ve vážném stavu a vrtulník ho odvezl do Brna. Dalšího účastníka nehody zdravotníci odvezli sanitkou do Svitav, uvedla mluvčí záchranářů Alena Kisiala. Znovu plně průjezdná byla silnice podle informací policie na twitteru kolem 21:30.

Mluvčí policie Markéta Janovská upřesnila, že nehoda se stala asi dva kilometry od hřebečského tunelu. Od Litomyšle jelo nákladní auto, které na rovném úseku postupně narazilo do tří osobních aut. Řidič nákladního auta utrpěl lehké zranění a dechová zkouška u něj byla negativní.

Ve Škodě Superb cestovali čtyři lidé, řidič utrpěl těžké zranění a transportoval ho vrtulník, dva muži a jedna žena zahynuli. Ve druhé Škodě Superb byl řidič se zraněním převezen do nemocnice. Řidička Škody Karoq vyvázla bez zranění.

Podle Kisialy se dnešní nehoda stala na zhruba stejném místě jako tragická událost ze 14. dubna. Tehdy při čelní srážce dvou osobních aut u Koclířova na Svitavsku zemřeli rovněž tři lidé, další dva se zranili. Frekventovaná silnice I/35 byla téměř šest hodin zavřená.

V loňském roce bylo v Česku dopravních nehod se třemi oběťmi sedm. Mezi nimi je i jedna nehoda z Pardubického kraje. Loni v únoru po nárazu auta do stromu v Litomyšli na Svitavsku uhořeli tři lidé, další člověk byl zraněn. Za posledních pět let má nejtragičtější nehoda v Česku pět obětí. Šlo o nehodu nedaleko Pavlic na Znojemsku v listopadu 2019.

  V Lidicích uctila mše památku obětí lidické tragédie

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com